МЗ ще поощрява активните директори на болници

Само трябва да привличат евросредства в държавните лечебници
27 окт 2011 17:06,
13
МЗ ще поощрява активните директори на болници
Стефан Константинов, министър на здравеопазването. Снимка: БТА

Министерството на здравеопазването ще поощрява директорите на държавни болници, които привличат най-много средства от фондовете на ЕС, съобщиха от ведомството.

Целта е да се поощрят усилията на мениджърите да участват в европроекти, за да повишат качеството на здравните услуги.

От ведомството уточняват, че ще оказват методична помощ при подобни възможности, защото финансирането по европейски програми е важен приоритет на МЗ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
btoferi преди 12 години
SG9RHW , [url=ngpkbkjvxrqp/]ngpkbkjvxrqp[/url], [link=ybuobxeeaynw/]ybuobxeeaynw[/link], lzytmudugpqe/
7
0
 
7
 
! Отговори
иванова преди 12 години
Ще поощряват директорите, защото ще делят комисионни..................А пък министерството не прави нищо за да задържи мед. сестри и лекарите...Със заповеди вече не става със забрани също.Не е тайна, че мед. сестри са на критичен/даже опасен / минимум.но интересно защо Министъра на здравеопазването даже не взима отношение , а за някакви мерки към материално стимулиране на малкото останали пък да не говорим!!!!!!!!!!!Важни са само КОМИСИОННИТЕ!!!!!!!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
поправка преди 12 години
МЗ ще поощрява ОПРЕДЕЛЕНИ активни директори на болници.....По същия начин се дава възможност за финансиране на ОПРЕДЕЛЕНИ болници, ОПРЕДЕЛЕНИ региони... Хайде сега познайте и кой ги определя.
5
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Горния коментар ме провокира и аз да си кажа мнението. Никой не заслужава такава съдба, още по-малко младо момиче. Но има моменти, когато не трябва да демонстрираш чак такова самочувствие и да "дърпаш дявола", да казваш, че си напълно здрава и избор на екип бил излишен разход. Не е така, човек трябва да не се главозамайва и да мисли че е над всичко. Колата може да почака приоритет в случая е да си в ръцете на добри специалисти а не който се случи. Това е мое мнение, никого не ангажирам с него !
4
1
 
4
 
! Отговори
Работещ в болница преди 12 години
Щял бил да поощрява и как по-точно и кои болници....тези с привлечени пари от еврофондове...направо само си дрънкат тея министри....да видим след време кои е поощрен и кои не !!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз мисля,че не Тодор Живков ги е построил болниците навремето,а трудовите хора на България.А за втората част на коментара съм 100% съгласен.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама Моля ви се,кои Директори?НА кои болници,нали затваряте болниците,Тодор Живков на времето е построил във всеки малък град болница,във всяко село здравна служба хората се лекували и е имало медицина.Смятам че достатъчно пари си взимат директорите,дайте пари на хората с линейките и на лекарите в отделенията те са хората които лекуват и спасяват а не директорите
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето, от това ме е страх на-много: Проверка в 4 от най-големите столични болници започва агенция "Медицински одит" заради смъртта на 19-годишна родилка. Младата жена се борила за живота си 42 дни, без нито един лекар да може да й постави диагноза, съобщава bTV.ТОВА ЛИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ВСИЧКИ НИЕ, А? Каква демокрация, какъв център-дясно?