Мъжете не мислят по цял ден за секс, а само 19 пъти

Но и за ядене и сън си мислят почти толкова...
Обновена: 29 ное 2011 22:49 | 29 ное 2011 22:48, Румяна Тасева
35
Мъжете не мислят по цял ден за секс, а само 19 пъти
Снимка: Reuters

Вярно е, че мъжете мислят за секс по-често отколкото жените, но същото се отнася и по отношение на задоволяването на другите им физиологични потребности като хранене и сън, показва научно проучване.

Изследователският труд разрушава популярната представа за мъжа, че той мисли за креватни похождения на всяка седма секунда, което се равнява на около 8000 пъти в продължение на 16 часа.

От проучването става ясно, че похотливите мисли се появяват при него средно 19 пъти на ден, докато при нея те са средно едва 10 на брой.

Почти толкова често мъжете мислят за храна – 18 пъти на ден, за сън само 11. Жените очевидно изпитват по-малко апетит, тъй като си представят как хапват 15 пъти на ден и че им се спи – 8 ½ пъти.

Според професора по психология Тери Фишер от Щатския университет в Охайо, Мансфийлд, измерването на подобна честота дава база за сравнение и определянето на степента например на сексуалността и информация за индивидуалния биологичен часовник. 

Да се коригира стереотипът за мъжкото мислене по отношение на секса според учения и автор на проучването е важно, тъй като невярното твърдение често води до тревоги при представителите на силния пол за това какво не е наред при тях, след като не мислят за секс на всяка седма секунда.

Отчитането на честотата на мислене за храна и сън според проф. Фишер се е наложило, за да има разумна база за сравнение и преценка за това дали сексът заема по-особено място в мислите на мъжа.

В проучването участват 163 жени и 120 мъже на възраст между 18 и 25 години, които записват подробно всяко едно хрумване за секс, храна и сън 6 дни в седмицата. Освен че резултатите показват, че сексът не е кой знае колко по-специален от другите нужди, те демонстрират и съществени различия в мисленето на мъжете и жените. 

Ако съответно даден човек според пола си мисли по-често за секс, вече може да се каже според професора, че се касае за случай на еротофил. Обратното е типично за еротофобите.

В труда се обръща внимание и на връзката между социалния статус и честотата на мислите за секс. Оказва се, че независимо дали са еротофоби или еротофили, мъжете еднакво добре изграждат социалните си отношения. За разлика от тях при жените се наблюдава обратна пропорционалност. Колкото по-високо място заема една жена в социална стълбица, толкова повече не й е до секс.

Все още учените продължават да търсят причината защо мъжете мислят по-често за секс от жените в съвременното общество, казва проф. Фишер, важното е все пак, че се разруши един неверен стереотип, допълва той.

Още полезни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: секспол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
смеещ се преди 12 години
25, надявам се, че това си го написала като майтап, защото в противен случай жени с поведение на твоето се досещаш на кой бранш са представителки, тъй като явно отчиташ секса единствено и само като предоставяне на услуга. Това ми напомня на следния виц: Дядо пита бабата: - Като те сърби ухото и си го почешеш с пръста, на кое се доставя удоволствие, на ухото ти или на пръста ти?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
19 пъти по 1час. Останалото време спят и сънуват секс.
31
1
 
1
 
! Отговори
susel преди 12 години
mislq da ne mislq za seks
30
5
 
3
 
! Отговори
Умен мъж преди 12 години
А някой сети ли се да предположи, че жените просто мислят по бавно? Всички мислят за едно и също, следователно върши се една и съща работа, само че мъжете успяват да свършат повече за по-малко време! :))
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българските жени са най вече материалистки и лесни... криза е все пак
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък снощи НЕ си поисках от моичката. Излишна работа е да се напъвам като нема мерак.За сметка на това след малко отивам в "малко спретнато хотелче с две липи отпред" :) Там никой няма да ме занимава с проблеми и ще си направим чудесен секс. Съветвам мъжа ти да направи същото:))
27
1
 
25
 
! Отговори
Поет преди 12 години
Измокрен, гладен, недоспал,във джоба без едно петаче,наметнал стария *** -е*е ми се, та ми се плаче!
26
1
 
16
 
! Отговори
DO KUHATA LEIKA 25 преди 12 години
AKO SI MISLI6 4E NE SI PRAVQT GUSTOTO S MLADI PILENCA TAM ZNA4I SI MNOGO TUPA.KAKVO DA Q PRAVI TVOQ TERLIK
25
3
 
17
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Аз бих те изхърлил като *** коткаили бих ти слагал рога всеки ден ;)
24
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снощи моичкия рече да си поиска. Аз пък му напомних за сметките на парното , телефона и тока. Споменах му, че една на моя приятелка мъжа и ще я води на Хаваите. Не забравих и за крушката в банята която трябваше да смени още миналата седмица. Той си подви опашката и отиде в комшията да пият бира. Сега поне една седмица няма да ми споменава за секс. -)
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има си хас да не си мисля - колежката ще ме чака в 12.15 :))
22
1
 
5
 
! Отговори
Цветелина преди 12 години
Мхм! Ама само си мислят!
21
1
 
3
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Аз ....май не съм от тия мъже
20
1
 
2
 
! Отговори
??????? преди 12 години
Да не би да си невидима?
19
1
 
8
 
! Отговори
Гадняра преди 12 години
лошото е,че мъжете ,даже и да не мислят за секс,казват ,че мислят,за да впечатлят жените със своята мощ,а жените,и да мислят,си траят-всяка знае защо...не знам,но от последните години,имам точно противоположно мнение,жените са хипер активни сексуално,а мъжете издъхват,и въобще ,глупава статия-но може да се направи следния извод-МЪЖЕТЕ МИСЛЯТ ЗА ТОВА,КОЕТО В КЪЩИ НЕ ИМ ДОСТИГАтоест,жената не им го позволява...
18
2
 
7
 
! Отговори
Заспала преди 12 години
Няма мъж на света, който да мисли повече от мен, колко много ми си спи!
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисленето за секс е един досаден навик от младежките години на хиперсексуалност, който с времето бавно затихва.
16
3
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Сексът е за...ситите и лениви общества,че да се...разнообразяват повече.Нашето гладно и бедно общество,не мисли за секс,мисли как да изкара...зимата,да не го съкратят от...работа че не може се...пенсионира,от къде да взем пари на заем за да...поправи къщата или...колата.С две думи,в държава дето управляващите гледат как да пре...карат електората и да му свалят последната риза,хората не могат да мислят за секс;гол човек за...секс не мисли.
15
1
 
6
 
! Отговори
невидимка преди 12 години
без коментар
14
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 12 години
Поредната *** статия. Не заслужава коментар.