Кръвен тест диагностицира проблеми с паметта

Показва риск от развитие на болестта Алцхаймер
Обновена: 14 дек 2011 14:08 | 14 дек 2011 14:01, Румяна Тасева
5
Кръвен тест диагностицира проблеми с паметта
Източник: Reuters

Кръвен тест идентифициращ проблеми с паметта и риск от развитие на болестта на Алцхаймер, разработиха учени.

Според резултати от финландско изследване определени клетки в кръвта показват ранен стадий на деменция. В него участват 143 души с леки когнитивни увреждания, 37 с болест на Алцхаймер и 46 здрави пациенти.

За период от 31 месеца 52 души с леки когнитивни увреждания развиват болест на Алцхаймер. След провеждането на кръвно изследване учените установяват, че тази група показва промени в химическия състав на кръвта си, което би могло да се приеме като знак за изменения, настъпващи в мозъка.

В процес на разработка са и други ранни изследвания на кръвта и мозъка за идентифициране на начални признаци на Алцхаймер, преди да се появят проблеми с паметта.

Изследването открива важен биологичен път, който трябва да бъде проучен допълнително, с цел навременно идентифициране на хора с висок риск от развитие на Алхаймер, подчертава д-р Саймън Ридли, ръководител изследвания в Alzheimer’s Research UK.

Още новини за здравето в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: болестта на Алцхаймер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Hasan Pasa преди 12 години
do komentar;3 ti mai nesto si bolen ,ne e loso dase pregledas,ama pri veterinar stoto tazi bolest kojato ja imash ti lekar njama da razbere
4
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
Дори да го разработят, в България до 3000 година няма да се въведе, а ако не се покрива от НЗОК колко хора могат да си го позволят?
3
3
 
0
 
! Отговори
ДНК-то, ДНК-то-о-о преди 12 години
Да бяха направили Кръвен тест за принадлежност за етнос. Това е напълно възможно и е вече време да проверят доколко нашите турци са турци. Ами ако излязат от"У" ДНК хаплогрупа "И", която я няма в Турция, само по границата около Странджа - Марица. Или пък Източноафриканската Еа1, в Турция е Еа3 - Западноафриканска. Ко праим тогава. Някои "турци" ще се събудят Българи, каквито винаги са били. Няма нужда националистите да си продират гърлата и да ни противопоставят. По-добре е тестването, нали.
2
0
 
1
 
! Отговори
ми преди 12 години
Отчети на компютъра какъв ми е проблема и го сравни с твоя-разликата означава потребността от проституцията на цялата ти институция готова да унижава и унищожава!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какъв проблем става въпрос? Зада има проблем с паметта трябва глава а не тиква!