"Шейново" няма да обжалва експертизата за Деяна

19-годишна родилка почина, след като бе размотавана с дни по болници
Обновена: 19 дек 2011 15:38 | 19 дек 2011 15:27,
13
"Шейново" няма да обжалва експертизата за Деяна
Снимка: архив Булфото

АГ-болница "Шейново" няма да обжалва експертизата на Изпълнителна агенция "Медицински одит" по случая с починалата 19-годишна родилка Деяна Георгиева, коментира пред БТА д-р Румен Велев, заместник-директор на болницата.

Той допълни, че в лечебното заведение се чака да постъпи актът за санкциониране от страна на агенцията.

На 14 декември председателят на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет доц. Лилянда Еленкова каза, че болницата ще обжалва констатациите от проверката за смъртта на Деяна, тъй като тя не е починала в болничното заведение.

Още по темата

Преди седмица "Медицински одит" установи в проверката си редица нарушения при смъртта на родилката, която беше размотавана в четири болници, без да й бъде поставена точна диагноза.

Според експертите Деяна не е била преместена в изолатор поради липсата на такъв в "Шейново", въпреки че състоянието й го е налагало.

Тя била изписана въпреки продължаващи повръщане и диария без контролни изследвания и без адекватна терапия.

В патоанатомичната експертиза се установяват "задържани некротични части от околоплодни обвивки, плацента", посочват още от "Медицински одит".

Деяна Георгиева роди на 12 септември, а на 24 октомври почина, като през този период беше приемана в още три болници, освен в "Шейново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
9
 
! Отговори
sisa преди 12 години
Това не са доктори , а са живи убийци. Как може да живеем в такава скапана държава, къде са тия управници,за какво смв ги избрали,невиждат ли какво се случва, няма ли наказания, няма ли съд за такива доктори,ако те са на мястото на родителите на това момиче как биха го прижевяли? Срамота. Всичко се връща на тоя живот, ама не е това въпроса,факт е че сме наи скапаната и *** държава.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работата е дебела ... щом току така се отказват.. много ме съмнява, че е по *** работата.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Zashto balgarite namaljavat ??Mladite emogrirat !!*** ograbvat balgarite i gi ubivat, lekarite im pomagat. DARGAVATA MALCHI !!!
10
4
 
6
 
! Отговори
venci преди 12 години
Ako vlezete v bolnica i izlezete jivi ot tam,blagodarete ne na lekarite a na BOG!Zashtoto ste imali ogromen kasmet da ne vi ubiat.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешка е направила, че е отишла в болница. По сайтовете е пълно с лекари - в българия всички са такива. Да беше писала в Днес.бг, сега щеше да е жива.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Neka sledvashtite jertvi na bezdushieto i na lakomijata na tezi lekari da sa samite te !!!!
7
4
 
34
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
А това ,което е най- явно е , че на практика навсякъде са видели какво и е ,но са я оставили да умре заради пари , направления и липса на морал... Ако навреме я бяха приели и оперирали да отстранят загнилата плацента ,щеше да е жива! Вместо това са я прехвърляли като топка от болница на болница и отделение на отделение ,докато е станало безвъзвратно късно , кръвта и е била отровена , а органите са отказали да работят. Аз лично квалифицирам това като убийство!
6
5
 
7
 
! Отговори
Животът преди 12 години
Ми не могат. Това не е детска игра, има и риск.
5
4
 
15
 
! Отговори
gft преди 12 години
да се радват докторите, че не живеем в нормална страна, че иначе да отиде здарва правяа жена, на 19 и в 4 болници да не могат да разберът какво и е...
4
4
 
29
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Явно положението е било още по-лошо,щом не обжалват....
3
6
 
9
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
1, по времето когато са ходели на църква вместо в болница, смъртността е била доста по-висока. Явно късметът е по-малко.
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно. Cèst la vie
1
43
 
7
 
! Отговори
някакъв преди 12 години
Жарко за жената, но в тая работа има и късмет. Да е отишла в църква, а не в болница.