8 правила за здравословно връщане към работните навици

Как да поставим стреса на мястото му и възвърнем доброто си настроение...
3 яну 2012 13:14,
4
8 правила за здравословно връщане към работните навици
източник: Reuters
Към кой тип бихте се определили – амбициозен, конкурентноспособен, стремящ се към успехи и разрешаване на все повече задачи или към спокойния, привидно неамбициозен, но по мъдър начин намиращ баланс между обществената изява и личните си потребности?
 
Да подходим по друг начин – нетърпеливостта и припряността не са ви чужди, но те са следствие на отговорното ви отношение към поетите ангажименти. Или пък сте склонен да оставяте понякога нещата да се развиват от само себе си, защото смятате, че е излишно постоянно да ги ръководите и контролирате. Духът ви се нуждае от авантюрата на непланирането, но въпреки това няма да се втурнете „през глава” в безсмислени мероприятия и можете да кажете „не”, когато се налага...
 
Хората са по-склонни да избират за модел на поведение първия тип, който все още се приема масово за успешния. Факт е обаче, че човекът с екзотични увлечения постига повече, особено що се отнася до здравословния начин на живот.
 
Въпреки че първият полага дори повече грижи за външния си вид и тялото си, вторият го измества по отношение на продължителност на живота и сърдечно здраве. И това не се дължи толкова на уменията на втория тип, колкото на склонността ни да израждаме собствените си представи за точност и отговорност, които да трансформираме в полза и целесъобразност. Всъщност, за резултатността можем да съдим много преди цифрите на отчетите.
 
Рядко се среща поведение от чист вид на първия или втория тип, обикновено ни е присъщ смесен от двата модел, което означава, че сме склонни да се поддаваме на напрежение.
 
След поредицата празници и връщане на работа отново стресът може да ни връхлети без да очакваме, просто защото не сме успели да си вземем достатъчно почивка или не ни се иска да се откъснем от динамиката и приятните емоции от свободното общуване с хора...
 
В този момент могат да ни помогнат 8 обикновени правила, които да поставят стреса на мястото му и да възвърнем доброто си настроение. 
 

Кои са те – прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: празницистресработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
67633 преди 12 години
Мразя да работа независимо каквато и да е работа...да работиш е унизително и хар. черта за бедните маси...дори да изкарваш добри пари по 2-3 бона на месец винаги тегна над теб заплахата от оставането без работа, независимо поради какви причини....Взимам си наемите и не бих почнал работа и за 2 бона на месец! 1200лв. ми стигат....
3
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Не се впрягай, идеята на човечеца е била че има по-прости от него. Много хора така измерват щастието си - ако другите са зле, значи те са добре и заслужават релакс. Затова VASILIS, този не е никакъв мазохист, а деструктивен садист социопат.
2
1
 
9
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
do 1.....MAZOHIST STE VIE.....
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато ми е кофти на работата, влизам в ДНЕС .БГ, прочитам коментарите и съм ОК