Чаша прясно мляко всеки ден за добра памет

Консумацията на млечни продукти помага за предотвратяването на проблеми с паметта
Обновена: 1 фев 2012 13:03 | 1 фев 2012 13:00,
4
Чаша прясно мляко всеки ден за добра памет
източник: Reuters
Редовната консумация на прясно мляко и други млечни продукти, като кисело мляко, сирене и дори сладолед, има благоприятен ефект върху здравето на мозъка и поддържането на паметта. 
 
Проучване проследява хранителния режим на 972 мъже и жени, на възраст между 23-98 години. Участниците решават и серия от 8 когнитивни теста за определяне нивото на концентрация, паметта и способностите за учене. 
 
Консумиращите млечни продукти поне 5-6 пъти на седмица имат значително по-добри резултати, в сравнение с хората, които ги консумират по-рядко. 
 
Тази група е 5 пъти по-застрашена от провал на тестовете, отколкото хората, които включват млечните продукти в хранителния си режим поне 2-3 пъти седмично.
 
За да поддържаме здравето на мозъка трябва да започваме деня си с чаша нискомаслено или обезмаслено прясно мляко, препоръчват експертите. Според тях ползите се дължат на определени съставки в млечните продукти, като магнезий, който помага за намаляване на риска от загуба на паметта. 
 
Млечните храни също така предпазват и от развитието на сърдечни заболявания и високо кръвно налягане, което от своя страна поддържа способността на мозъка да функционира правилно.
 
Проучването е публикувано в сп. International Dairy Journal.
 

Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
2 преди 12 години
И мъжете ли бе?
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne znam za mlqkoto ama ako piete sqka sutrin sperma nqma sgreshite :)