Facebook по-силна зависимост и от цигарите

Трудно се отказваме от използването на Facebook и Twitter
Обновена: 3 фев 2012 16:36 | 3 фев 2012 14:54,
24
Facebook по-силна зависимост и от цигарите
източник: Reuters
Използването на социалните мрежи Facebook и Twitter има по-пристрастяващ ефект от тютюнопушенето и алкохола, смятат учени. 
 
Устояването на желанието да посещаваме сайтовете за актуализации, е по-трудно, отколкото да откажем питие, показва проучване.
 
Изследователите от Университета на Чикаго събират и анализират информация за най-желаните дейности в ежедневието на 250 души. 
 
Оказва се, че през деня участниците копнеят предимно за сън и секс, но най-трудно е въздържането от използването на социалните мрежи и съсредоточаването върху работния процес.
 
Въпреки че употребата на алкохол и цигари води до пристрастяване, тя е свързана с по-ниски нива на желание и жадуване от доброволците, в сравнение с използването на Facebook и Twitter, установява проучването. 
 
Волята ни постепенно отслабва, с полагането на постоянни усилия през деня да устоим на изкушенията, което води до по-нисък самоконтрол и от друга страна до още по-силно жадуване, обяснява д-р Вилхелм Хофман, ръководител на проучването.
 
Проучването е публикувано в Psychological Science journal.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди всички бяха пристрастени към ***.bg тази краста премина пак влизат хора,но повечето по-рядко.Сега хората са пристрастени към Facebook.Хора що не излизате явно студената зима ви плаши?Качете се на кола и излизайте с приятели и познати!!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Странното в цялата тая история е , че 80% от хората , които пишат отрицателни коментари за фейсбук ще си постнат тази новина на стената ...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости, не изпитвам нужда да влизам там.Въпреки ,че имам профил.
19
5
 
4
 
! Отговори
Еврейски сайт!!! преди 12 години
Facebook е сайт създаден от ЦРУ за следене на хората!!!!!Не е никак сложно да се разбере от средно грамотен компютърен специалист че всичко в устройството на сайта е направено с тази цел!!! Това е страхотно за тях ,всеки абсолютно доброволно дава всякакъв вид информация за себе си!!!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам нито тъпия ФБ и никога няма да имам! От 3 години и цигари не пуша така, че не ми говорете за простотииииии... Човек не може да се чуства "социален" е тая пародия из нета.
17
0
 
8
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Аз пък нямам фейсбук профил. Никога не съм имала и нямам намерение да имам. Предпочитам да се събирам с реални приятели, да си говорим очи в очи и да се разбираме само с поглед! А че много хора крият истинското си аз в мрежите, то е ясно! Някои дори си вярват на всичките глупости, с които се представят. Познавам няколко такива перковци и направо ме втриса от тях /сигурно за това не ща профил, страх ме е да не попадна на такива откачалки с претенции/!
16
2
 
4
 
! Отговори
недоволна преди 12 години
имам фейсбук и твуитър профили, но така са ми безинтересни! Влизам може би веднъж седмично, че и по-рядко и то само, за да прочета дали има нещо интересно. Е няма! Много fuss около тоя фейсбук бе джанъм!
15
2
 
5
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Не знам за ФАСЕТО защото нямам профил и няма да имам, но изказването на 8-и номер, наистина да иде на психиатър защото причината е само в теб, не в бившия ти.Точно ти си го изнервила.Задай си ?-а защо един мъж ще бяга от жена си.Много малко е %на жените които след брак са си същите,както преди брака.След като се бракувате просто не знам на какво се дължи това обръщате монетата и ставате едни БУРСУЦИ , т.е. имате мъжете си за даденост
14
1
 
8
 
! Отговори
акъл преди 12 години
Вие май не можете да разбирате това, което четете! Статията показва, че КАТО ЦЯЛО зависимостта към фейсбук е по-силна от тази към цигарите, т.е. общата зависимост е такава, а не вашата! И съм съгласен с това излседване на 100%.... За съжаление хората масово обожават да се занимават с глупости и нищо чудно, че "времето не им достига"!
13
2
 
13
 
! Отговори
K преди 12 години
Досега беше -СЕДИ ДОМА, Чети ШОК!А сега - нон стоп в фейсбук. ....Отвратително самоунищожение!!!!!!!!!!!!!!!Отвратителна клюкарница
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз фейсбук го отказах толкова лесно, ама виж за цигарите още се кумя :D
11
1
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Деградацията му се изразява в това, че е пушил цигари ли?! ...Ако наистина мислиш така ти си за лекар-психолог или психиатър....Мисля, че си една властна жена, която е скала да контролира дори личните избори на мъжа си, но не си успяла и това те е вбесило. Пегледай се и потъри помощ
10
1
 
18
 
! Отговори
DJ Bobo преди 12 години
Navrete si toq facebook ..... znaete kyde!!!!:-)))))
9
4
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
За един месец не може да пропадне човек, по скоро дебре се е прикривал и бременността ти го стресирала и изкарала от релси. Тогава си видяла за какъв човек става дума. Семейните психиатри си имат термини за това. Ти не си единствена и при мен се получи подобен сценарий. Просто не издържат на стреса от това дали ще се справят и изведнаж откачат правят глупости и си показват най - лошите страни. Ние сме глупачките че не сме видяли истината по - рано, надявам се всичко окло теб мила де се нареди.
8
5
 
7
 
! Отговори
Аз до 8 преди 12 години
Ти разлика между тревоман и наркоман правиш ли?Знаеш ли колко е огромна тази разлика?
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С бившият ми съпруг стигнахме до развод заради пристрастяването му към цигарите. Когато забременях, той си смени работата за повече пари. Може би от подражание към шефовете, пропуши (до тогава се е случвали да запали цигара в компания, но не е бил зависим) и само за около месец изпадна в тежка зависимост. Такава деградация на личността дори при наркомани не съм виждала, а познавам доста тревоманчета. В момента е 100% ***.
6
2
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 12 години
100% дезинформация. Не ми се губи време да пиша какво цели статията, но аз имам профил във Фейсбук, направих го по молба на приятели, известно време гледах сеира на Великата Социална мрежа и сега въобще не влизам там. За какво пристрастяване може да става дума?
5
2
 
20
 
! Отговори
hater преди 12 години
Facebook e sait koito sabira narcisi i komleksari !!!Naistina ima i hora koto go polzvat za sreshta s blizki priqteli,no masovo se klukari i licemernici.Az imax face ,no go izrtix kato vidqqx kakva razlika ima s obshtuvaneto na jivo i tova virtualnoto!!!Zamislete se na dumite mi ... az za (no) ne mi puka ,zastoto 6te razberete ako ne sega sled vreme ,4e sam prav ;)
4
2
 
10
 
! Отговори
Бля преди 12 години
Кой туй фацебъг? Сурат тефтер някакъв ще да е. Нямам е ну ща да имам. Не ща чифутчето да ме залива с реклама и да ми промива мозъка.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има моменти, в които влизам във фейсбук точно 1-2 пъти в месеца, има моменти, в които влизам веднъж на 3 месеца. Каква зависимост, какви 5 лева?