За успешна връзка - любовта преди работата

По-малко страдаме при професионални проблеми
Обновена: 17 фев 2012 13:37 | 17 фев 2012 13:37,
3
За успешна връзка - любовта преди работата
Снимка: Reuters
За да имаме успешна връзка, задължително трябва да поставим любовта преди работата, сочи ново проучване. Това не е само, защото по този начин ще направим партньора изключително щастлив, обяснява Нийл Роез – преподавател по маркетинг.
 
Той открива, че в живота съжаляваме най-много заради неразбирателства и проблеми в личните отношения и по-малко за професионални несполуки.
 
Роез и неговият екип разпитват 500 възрастни доброволци от САЩ за случаите, в които са изпитвали най-голямо съжаление. След това учените анализират разкаянията, за да определят кои страни от живота им са най-засегнати.
 
Откритията сочат, че най-силното съжаление се свързва с личните взаимоотношения, включително романтични връзки, както и такива с близки членове на семейството – най-вече с близки, деца, братя и сестри.
 
Изразяването на съжаление всъщност показва целите и приоритетите, които са най-важни за нас. Участниците в изследването са помолени да определят степента на разкаяние, като я определят като слаба или силна, както и ситуацията, която ги е разстроила.
 
Анализите показват, че съжалението, свързано с любовта – край на връзката или изневяра, носи много повече страдание, в сравнение с личните несполуки, като проблеми с университета или работата.
 
Проучването, публикувано в списание Social Psychological and Personality Science, съобщава, че случаите на „любовно“ съжаление са в 56% от случаите, в сравнение с 20% за останалите моменти на „професионално“ разкаяние.
 
Това вероятно е така, защото личното страдание „задейства“ силата си от връзката с желанието ни да принадлежим. Роез съветва да влагаме повече енергия в личните взаимоотношения с близките си хора, вместо да се концентрираме изцяло върху кариерата си – така ще бъдем по-удовлетворени и щастливи.
 

Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: връзкаработалюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Дедо Ви Пич преди 12 години
За успешна връзка препоръчвам секс и по време на работа!