Няколко признака за проблем с щитовидната жлеза...

Жените често страдат от проблеми с щитовидната жлеза
Обновена: 28 фев 2012 13:50 | 28 фев 2012 13:44,
1
Няколко признака за проблем с щитовидната жлеза...
източник: Reuters
Менопауза или проблем с щитовидната...
 
По принцип всеки един проблем с щитовидната жлеза се отразява на месечния цикъл, настроението и жизнения тонус. Понякога признаците се взимат погрешно за навлизане в периода на менопауза.
 
Единствено изследванията, назначени от специалист ендокринолог, могат да покажат произхода на промените. Възможно е хипофункция на жлезата, например, да се открие, когато жената навлиза в преклимакса и двете събития просто да съвпаднат като време на поява.
 
Затова съветите на специалистите са преди да отдадете промените в менструацията на възрастта да се предприеме преглед, още повече, че заболяванията на жлезата са разпространени, особено сред жените.
 
Профилактични прегледи...
 
Профилактичните прегледи на щитовидната жлеза започват от 35-годишна възраст. Състоянието й трябва да се проследява поне веднъж на 5 години, при положение, че не са установени проблеми или липсват оплаквания.
 
Хората с риск от заболявания на щитовидната жлеза или с вече налични индикации за проблеми следва да провеждат прегледи по-често, според препоръките на консултиращия ендокринолог.
 
Хипотироидизмът е често срещан при жените над 55-годишна възраст. Наблюдава се фамилна обремененост.
 

Кои са първите сигнали за проблем с щитовидната жлеза, научете от Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ СТАТИЯ ЗА СОФАРМА И ОГНЯН ДОНЕВ КАТО НАЙГОЛЕМИЯ ТУНЕЯДЕЦ?????ДАЛИ И ТИЯ МЕДИИИ НЕ СА ЧАСТ ОТ ИМПЕРИЯТА НА ТОЗИ ***???? И ЛЮБО ПЪПКАТА< КОЙТО ПРЕДИ 10 и повеяе години помогна на СТЕФАН СОФИЯНСКИ ДА ПРИЛАПА АТРАКТИВНИ СОФИЙСКИ ИМОТИ ЧРЕЗ СОФИЙСКИ ИМОТИ ЕАД?