Как да се справим с напуканите устни?

Козметичните продукти трябва да овлажняват и подхранват кожата
Обновена: 6 мар 2012 11:31 | 6 мар 2012 11:30,
2
Как да се справим с напуканите устни?
Снимка: Reuters
Напуканите устни са чест проблем, особено през зимните месеци. Устните са уязвими на въздействието на слънцето, вятъра, студа и сухия въздух, които могат да причинят тяхното изсушаване. 
 
Устните не съдържат мастни жлези, които да ги овлажняват по естествен начин. Затова те изпитват недостиг на влага, изсушават се и се напукват по-бързо, в сравнение с други части на лицето или тялото. 
 
За да се справим с напуканите устни, се препоръчва използването на хидратиращи продукти – червило, балсам или мехлем, които да подхранват, овлажняват, възстановяват и омекотяват кожата на устните.
 
За по-бързото възстановяване здравето и красотата на устните се препоръчва и крем за устни с успокояващи кожата съставки, който да се прилага преди лягане. 
 
Срещу напукани устни се препоръчват продукти, съдържащи витамини, антиоксиданти, минерали, биофлавоноиди, семена от рицин, масло от шеа, слънчогледово олио и др. 
 
При необходимост от подхранване и овлажняване на устните, трябва да се избягва използването на козметика с цвят и аромат, тъй като може допълнително да изсуши и дори понякога да подразни кожата. 

Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
За всички кремове и мазила за напукани устни, най препоръчително е оралната любов
1
1
 
6
 
! Отговори
мацка преди 12 години
Най добре е с една страстна мъжка целувка:)