Антидепресантите помагат и при по-тежки психични проблеми

Повишават нивото на норадреналина
12 мар 2012 19:27,
2
Антидепресантите помагат и при по-тежки психични проблеми
източник: Reuters

Ново проучване установява, че използването на антидепресанти помага не само при лека или умерена депресия, но и при по-тежки психични разстройства.

За целта на проучването взимат участие около 9 000 души в различен възрастов диапазон. Част от доброволците са на лечение с Прозак (Prozac), а друга с Ефексор (Effexor).

Резултатите от проучването показват, че групата, приемаща Прозак, има 50% подобрение на симптомите на депресия и тревожност, само шест седмици след началото на лечението.

Подобрението се наблюдава при всички доброволци, независимо от степента и фазата на психическия проблем.

Комбинацията на медикаментозното лечение с консултации при психиатър или психолог може да допринесе за по-ефективното и своевременно лечение, смятат специалисти.
 
Жените страдат от депресия два пъти по-често от мъжете. Състоянието се наблюдава във всички възрастови, расови, етнически и социално-икономически групи.
 
Около 3/4 от хората, които са имали един епизод на депресия изпитват поне още един до края на живота си.
 
Други депресивни състояния са дистимия (хронична, по-лека форма на депресия) и биполярна депресия (редуване на депресивни и манийни епизоди).
 
Антидепресантите повишават нивото на норадреналина и/или серотонина (медиатори,посредници) в мозъка, което при депресивни състояния е понижено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
д-р Green преди 12 години
Резултатите от проучването показват, че групата, приемаща Прозак, има 50% подобрение на симптомите на депресия и тревожност, САМО ШЕСТ СЕДМИЦИ след началото на лечението.С малко билка след около 6 секунди се наблюдава напълно изчезване на симптомите, стига да сте в добра компания :))"Антидепресантите повишават нивото на норадреналина и/или серотонина (медиатори,посредници) в мозъка, което при депресивни състояния е понижено."Билката прави същото повишва нивата на серотонин, без последици.
1
0
 
4
 
! Отговори
лекар с нож преди 12 години
Минути за реклама.