Смъкваме килограми със зелено кафе

Ефектът се дължи на съдържанието на хлорогенна киселина
Обновена: 30 мар 2012 14:03 | 30 мар 2012 14:03,
0
Смъкваме килограми със зелено кафе
източник: Reuters

Екстракт от кафе от зелени зърна спомага смъкването на излишните килограми, установява изследване. 

Всекидневната употреба на таблетки с екстракта, както и спазването на здравословен хранителен режим с ниско съдържание на мазнини и редовна физическа активност, е безопасен, ефективен и евтин начин за отслабване, казва Джон Винсън от Университета на Скрентън в Пенсилвания. 
 
В изследването участват 16 възрастни със затлъстяване на възраст между 20 и 30 години. Те приемат дневно 1050 милиграма екстракт от зелени кафеени зърна. В рамките на 22 седмици учените наблюдават хранителните навици, сърдечния ритъм, режима на упражнения, телесното тегло и кръвното налягане на доброволците. 
 
Според резултатите участниците отслабват със средно 7-8 кг. 
 
Учените все още не знаят на какво се дължи ефекта от екстракта за намаляването на телесното тегло. Предполага се, че ключова роля играе хлорогенната киселина, съдържаща се в зелените кафе зърна.
 
Зелените неизпечени зърна кафе имат и други ползи. Те съдържат полифеноли, имащи 2 пъти по-силен антиоксидантен ефект от зеления чай и екстракта от гроздови семки, които са добили широка популярност като средства, елиминиращи действието на свободните радикали и спомагащи запазването на младостта на клетъчно ниво в организма.
 
Консумацията на чаша кафе от зелени зърна има ободряващ ефект, повишава физическите ни възможности, помага за намаляване на умората, като същевременно стимулира ума и подобрява способностите ни да се концентрираме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
р.иванова преди 10 години
До Наталияне знам защо ,но аз го пия от 20дена и съм сложила 3кг.отгоре,т.е напълняла съм с 3 кг.за 20 дена.просто съм отчаяна.ужас.явно не действа на всички организми еднакво.
1
0
 
0
 
! Отговори
Наталия преди 10 години
Наистина действа това зелено кафе. Аз си купих от Ultra Green Coffee и за 2 седмици съм свалила 3 кг :)