Физическата активност предпазва от Алцхаймер

Дори изкачването на стълбите е от полза
Обновена: 21 апр 2012 12:45 | 21 апр 2012 12:45,
4
Физическата активност предпазва от Алцхаймер
източник: Reuters

Физическите упражнения намаляват риска от развитие на болестта на Алцхаймер, сочи ново проучване.

 
Всекидневните упражнения, независимо дали са свързани с домакинска работа, ремонт, разходка на кучето и др. дейности, могат да се окажат от голяма полза за предотвратяването на деменция, смятат изследователи от американския Национален институт.
 
В проучването взимат участие 716 души с неустановена деменция. Доброволците са подложени на 4-годишно наблюдение от страна на изследователите. През този период 71 от тях са развили Алцхаймер.
 
Изследователският екип констатира, че 10% от доброволците, при които се е развила болестта, са с ниска физическа активност, в сравнение с останалите доброволци, които са извършвали умерена всекидневна физическа дейност.
 
Физическата активност, макар и минимална, но извършвана ежедневно, е от изключително значение за психическото и физическото здраве, обясняват специалисти.
 
Дори изкачването на стълбите може да подобри когнитивните способности, допълват те.
 
Данните от проучването са публикувани в сп. Neurology.
 
Болестта на Алцхаймер е нелечимо, дегенеративно и терминално заболяване. Това е най-разпространената форма на деменция и обикновено се диагностицира при хора на възраст над 65 години, съществува и форма на болестта, която може да възникне много по-рано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ми преди 11 години
Липсата на комюникативна истина води до младежки Алцхаймер.Имайки в предвид че никой от типа хоммо сапиенс не може да разчита на животните и техниката командвана от тях поради несъобразяване с обстановката и домашните условия на живот-смея да попитам-зрителният ви анализ дали е наред или е последствия от системна злоупотреба на животните с вас?Лесно може да го прецените като огледате добре жилището в което живеете-ако то е чисто и подредено значи там не се е появила *** сестра или акушерка.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е до физ. активност. Баба ми, лека и пръст, беше в изключителна добра физ. форма. Бягаше от вкъщи и ходеше пеша от родното си село в града (разстояние 20 км.) и това ставаше в пристъп на деменция. И стигаше, обаче се загубваше в самия град и я намираха полицаи, които я водеха в отрезвителното, където я биеха, беше около 70годишна! Прибирахме си я оттам цялата синя. Егати гадовете!
2
0
 
4
 
! Отговори
Дрън,дрън,че пляс преди 11 години
Мой близък,който почина преди години, беше с тежка форма на Алцхаймер - не познаваше дори най-близките си, не беше в състояние да върши абсолютно нищо. Този човек цял живот е живял на село и се е занимавал единствено с физически труд във всичките му разновидности и тежест. Тези учени само се чудят как да си оправдаят заплатите. Каква представителност има изследване направено сред седемстотин и не знам колко си човека.
1
0
 
15
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 11 години
VSEKI DEN TICHAM DO APTEKATA...DA SI VZEMA LEKARSTVOTO...ZA OROSQVANE NA MOZAKA...CHE ZABRAVQM KASE MI E VIAGRATA....