6 правила за употребата на хомеопатия

Приемът на хомеопатични средства трябва да е внимателно преценен
17 май 2012 14:18,
35
6 правила за употребата на хомеопатия
източник: Reuters

Използването на хомеопатични средства с цел лечение на различни здравословни проблеми и състояния набира все по-голяма популярност.

Въпреки положителните си свойства и способността да щадят организма за разлика от конвенционалната медицина, приемът на хомеопатични средства също трябва да е внимателно преценен.
 
Ето 6 важни правила за употребата на хомеопатичните лекарства:
  • Задължително се консултирайте със специалист-хомеопат, никога не експериментирайте дори с хомеопатичните средства и начина на лечение, което сте чули от приятел или прочели в Интернет.

 

  • Повечето хомеопатични лекарства се взимат 15-30 минути преди или след ядене или прием на вода. Ако изберете приема след консумация на хранителни продукти, се уверете, че устната кухина е напълно чиста преди да вземете хомеопатичното средство.

 

  • При хомеопатичното лечение не се препоръчва консумацията на кафе и използването на продукти с мента, ментол и евкалипт, тъй като те действат като антидот за хомеопатичните препарати.

 

  • Препоръчително е да се избягва директния допир на препаратите с ръце поради бързото им свойство да се разтварят и окисляват. Използвайте капкомер или поставяйте хомеопатичното средство от опаковката директно в устата.

 

  • Съхранявайте опаковките на хладно, сухо и сенчесто място, изолирани от силни миризми, готварски печки, както и далече от мобилни телефони, компютри и друга техника.

 

  • По време на хомеопатичното лечение избягвайте консумацията на преработени и консервирани храни. Хранителният режим трябва да е богат на пресни плодове и зеленчуци.
 
Важно е да се запомни, че хомеопатичното лечение, подобно на конвенционалната медицина, е обвързано с действия, подсилващи и осигуряващи положителния ефект на препарата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
0
 
! Отговори
БОНКА преди 5 години
Без да съм специалист, но съм мислещ човек.Привърженик съм на хомеопатията, но умерен привърженик. Мисля, че трябва да се яде разнообразна храна,сън,спорт, + емоции. Шестте правила на хомеопатията-да,но само по време на лечение. Но здрав човек на постоянен режим /без сладко, млечни и др. за цял живот/и абонаментни посещения- май не говорим за здраве вече.Нищо не е 100% само добро или само зло. Мислете кога, с какво, колко да се лекувате.И между другото не сме кралици и звезди- др.е техният живот
27
1
 
0
 
! Отговори
Бонка преди 5 години
До kukurukuuЗащо на хомеопатията веднага се противопоставя антибиотичното лечение? Освен хомеопатия и антибиотици има и други форми на лечение. Щом човек каже нещо различно от хвалба в полза на хомеопатията веднага го атакуват, че е привърженик на антибиотиците. Това не е ли опростенческо мислене. И да Ви кажа от привърженик на хомеопатията май започвам да ставам леко предубедена. Стига само сте критикували антибиотиците/разбира се с основание/ но наблегнете на ползите от хомеопатията
26
1
 
3
 
! Отговори
Ранди преди 11 години
Куку, какво те кара да мислиш, че на човек ако не му дадеш лекарство било то и хомеопатия ще умре? Какво си излекувала с хомеопатия което не може да се излекува от само себе си? Щото баба ми ме е лекувала и като ми бае и чупи яйце с пирон над сърцето ми (не се шегувам) и ако я питаш ще ти каже, че е вършило работа и няма как при дете да има плацебо ефект. Намери ми изследване което да показва ефект от хомеопатията, и моля те не изкарвай проблемите на нашите GP-та проблеми на медицината.
25
0
 
3
 
! Отговори
Ранди преди 11 години
Принципно в Англия хомеопатията и в Китай акупунктурата се използват официално, въпросът е че при тези лекари се пращат безрискови пациенти. Огромен ефект има това, че там им се обръща огромно внимание, което при нормалните лекари го няма, то всъщност за възприетия ефект има значение каква е марката на лекарството, правете си изводите за човешката психика. Колкото до етиката, имам проблем с рекламите на BOIRON, защото намекват за лекарствено действие което по закон пише, че няма на самия продукт
24
4
 
3
 
! Отговори
kukuruku преди 11 години
След като сте такива почитатели на '"истинските лекарства" какво правим с страничките им ефекти и защо все повече болести има.....
23
4
 
2
 
! Отговори
kukurukuu преди 11 години
Точно обратното,аз писах защо съм ЗА-защото съм видяла безброй пъти резултата,а всички които се изказват против,просто преписват или цитират от опаковките.След като други деца от бебета още ги тровят с АБ,които джипитата изписват с лека ръка,за какво плацебо говорим..и при бебета и при животните ли...?смяяяяях.....
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук въпроса е много сложен именно защото е повече морален, отколкото научен. Изглежда знаем че науката има своите граници, и че вярата понякога кара науката да се засрами. Примерно, да приемам че хомеопатията е плацебо и че понякога се справя по-добре от лекарствата. Въпросът е: какво да правим с хората продаващи плацебо под най-различни материални и не толкова форми? Как да измерим тяхната добронамереност или злонамереност и т.н.? Въпроса е морален и подходящ за референдум.
21
1
 
9
 
! Отговори
Ранди преди 11 години
Можеш само да обиждаш виждам, защото ние се аргументирахме. Хомеопатията не съдържа активни съставки, няма метод на действие и няма изследвания доказващи, че има по-силен ефект от плацебо. Между другото законът просто изисква да нямат вредни странични ефекти и да са с доказан произход (което не е трудно като няма нищо в "лекарствата") затова и пише на флаконите "без специфични терапевтични действия". Един съвет и към теб, не се изказвай на научни теми като нямаш грам познания, Бай ***.
20
13
 
5
 
! Отговори
kukuruku преди 11 години
Как може,толкова ограничени хора събрани на едно място.От години аз и децата ми се лекуваме с хомеопатия,не че не се разболяваме -лекуваме се,не сме пили антибиотици и други отрови от години,но да ,щом казвате хомеопатията е лъжлива работа.Много е кофти хем да си ***..хем да се излагаш публично.Един съвет...изказвайте се някъде по по-простички теми.....
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата забрани да се рекламират продуктите на хомеопатите, като лекарства, защото те не лекуват. Затова вече по листовките, сайтовете и опаковките пише: хомеопатичен медикамент, а не: хомеопатично лекарство.
18
2
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
глупости, хомеопатията е абсолютно безвредна....и безполезна.
17
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
И сигурно пиеш бонбонките и четеш Хорхе Букай.... Хи
16
0
 
13
 
! Отговори
Ранди преди 11 години
От година на година различно ми действат алергиите, а не взимам нищо, примерно миналата година беше ужас, тая нищо, а ако бях взимал хомеопатия сега щях да приписвам ефекта на това. Същото и като съм бил дете, бил съм болнав но след някоя друга година съм станал по-здрав, нищо магическо. Сега и аз се оправям от настинки за 2-3 дни без нищо. Като измислят хомеопатични противозачатъчни ми кажете. Няма изследвания което да показват ефект от хомеопатията или базиран в реалността метод за действие.
15
1
 
8
 
! Отговори
Ранди преди 11 години
Хитч не ми дреме звездите какво взимат, нали ползваха и холограмни гривни атлетите, какво стана, а? Като ви казвах, че си давате парите за глупости ме наричахте Тома неверни, а сега ще плащат обезщетения. Хич не ми дреме и какво е написал някой си експерт в някаква си книга, не е научен журнал и съдържанието не минава през рецензия от експерти в тая област както научните публикации. Ако става дума в "Тайната" (също глупост) пишеше, че Нютон, Айнщайн и не знам си кой още знаели за нея, въх мале!
14
0
 
16
 
! Отговори
muhi преди 11 години
ПИЯ БИЛКИ И ВИНО ,СПОРТУВАМ СЕКС И ТАНЦИ,ЯМ КАКВОТО МИ СЕ ЯДЕ.ЖИВЕЯ С КЕФ И БЕЗ БОЛЕСТИ.УСМИХВАМ СЕ :)
13
9
 
13
 
! Отговори
Айде бе преди 11 години
12 голяма простотия казваш, пък е ясно, че и нищо не разбираш. Това, че съпругът ти е доктор не означава, че той пък знае нещо. Ние се лекувам с хомеопатия вече повече от 15 години и слава на Бога се считаме за избрани, защото не ни се налага да стъпваме в здравно заведение, нито пък да се тъпчем с хапчета и да сме курбан на фармацептичния комплекс. За възрастта си сме по-здрави от всички останали, които не ползват хомеопатия. Преди да пишеш в Нета, вземи, че прочети нещо, пък тогава давай акъл.
12
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съпругът ми е лекар и ми е забранил категорично да давам на децата хомеопатични щуротии. Сещайте се!! А що се отнася за писанките,че звездите ги ползват, там роля играят многото пари на фармацевтичните компании....
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми аз имам алергия,всяка година ме тъпчеха с антихистамини и понякога се стигаше до влизане в болница и астматични пристъпи.Втора година карам на хомеопатия,всичко за сега е наред,симптомите са по-леко изразени и се чувствам доста добре.
10
10
 
14
 
! Отговори
Реален ефект преди 11 години
И аз мислех като 6 и 7, докато не видях реално ефекта от хомеопатията. Синът ми като малък всяка година правеше лоши ангини, за които неизменно личният лекар му предписваше антибиотици - и всяка година всичко се повтаряше. След 3-месечно хомеопатично лечение се отърва от тях. Беше много малък, за да разбира "ефекта на плацебото", тоест, да се е излекувал чрез психично внушение. Факт. Оттогава и аз самият се оправям за 2-3 дена от грип с прием на хомеопатия, вместо да се влача 2 седмици. Е?
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хомеопатичната революция"Защо известни личности и културни знаменитости избират Хомеопатиятаот Дана УлманПредговор от д-р Питър Фишър личен хомеопат на Нейно Величество Кралицата на Обединеното кралство Има основателна причина 11 американски президенти, 7 папи, Чарлз Дарвин. Дж. Д. Рокфелер, Дейвид Бекъм, Тина Търнър и майка Тереза да използват и да се обявяват в подкрепа на Хомеопатията Хомеопатията действа! Мнозинството от хората в западните общества търсят конвенционална медицинска терапия, но изумително и впечатляващо голям брой културни и светски знаменитости през последните 200 години са били лекувани с Хомеопатия и са били запалени поддръжници на Хомеопатичната медицина. В книгата си Хомеопатичната революция: Защо известни личности и културни знаменитости избират Хомеопатията Дана Улман представя огромен брой интересни подробности, свързани с тази международно призната, но често пъти погрешно приемана лечебна практика. В наше време Хомеопатичната медицина е водещата алтернативна медицина в Европа, а Улман е един от най-изтъкнатите експерти в тази област. От подкрепата, която той получава от д-р Лари Доуси (Необичайната лечебна сила на обичайни неща), Джон Робинс (Диетата на нова Америка), д-р С. Норман Шийли (основател и президент на Американската холистична медицинска асоциация) и професори от Харвард, Джорджтаун и Медицинския университет в Станфърд става ясно, че Улман е високо уважаван от медицинските професионалисти. Хомеопатичната революция разкрива истинско съкровище от истории за културни фигури от последните 200 години. Специален интерес представляват приковаващите вниманието на читателя сведения за велики писатели, спортни суперзвезди, лекари, учени, светски знаменитости, музиканти, художници, модни величия, корпоративни лидери, филантропи, религиозни и духовни водачи и монарси. Дана Улман е сред най-силните популяризатори на Хомеопатията в Америка; написал е 10 книги, свързани с нея и преподава и е член на консултативните съвети на институти по алтернативна медицина в Харвард, Колумбия и Университетите в Аризона и Аляска. Той живее в Бъркли, Калифорния. Съвременни културни знаменитости и тяхното хомеопатично лечение: Тина Търнър, певица Туберкулоза Шер, певица Рецидивиращи пневмонии и хронична умора Дейвид Бекъм, футболист Счупване на кост на крака непосредствено преди Световното първенство 2002 Пийт Таунзенд, музикант Проблеми със слуха Нанси Дейвис, филантроп Множествена склероза *** Фуртадо, певица Отпадналост след дълго пътуване със самолет Бил Клинтън, политик Рецидивиращ ларингит Робин МакГрав, съпруга на Д-р Фил МакГрав Горещи вълни през менопаузата Джейд Джагър, моделиер и бижутер, дъщеря на Мик Джагър Хронична екзема Катрин Зита-Джоунс Навяхвания и мускулни разтежения по време на снимане на филм в Чикаго Хосе-Мария Олазабал, професионален голфър Ревматоиден полиартрит Памела Андерсън Хепатит С Норман Казънс, писател Възстановяване след сърдечен инфаркт