Рибено масло бори лошото настроение

Помага при депресия, тревожност и още...
19 май 2012 21:54,
6
Рибено масло бори лошото настроение
източник: Reuters

Поради противовъзпалителните си качества рибеното масло е полезно при хронични възпалителни заболявания. То е ефективно за облекчаване на стомашно-чревни нарушения, възпалителни заболявания на червата, болест на Крон, улцерозен колит и др. 

Експерти отбелязват, че свойствата на рибеното масло се ограничават до намаляване на възпалението. Значително малък е ефектът му за предотвратяване на възпалението. 
 
Според някои изследвания противовъзпалителното действие на маслото се подобрява чрез допълнителен прием на други хранителни добавки и лекарства.
 
За какво помага още рибеното масло...
 
Депресия и тревожност 
 
Не е учудващ фактът, че в страните, в които се консумира много риба, се отчита ниска честота на депресии.
 
Поради съдържанието на омега-3 мастни киселини рибеното масло благоприятства облекчаването на депресия, тъга, тревожност, безпокойство, умствена умора, стрес, намалено сексуално желание и други неврологични проблеми. 
 
Изследване на Case Western Reserve University показва, че натуралният продукт е полезен за подобряване на настроението и в лечението на биполярни разстройства. 
 
Болест на Алцхаймер
 
Изследване, проведено от държавния университет на Луизиана, сочи, че рибеното масло помага при деменция и болест на Алцхаймер. Според учените причината се дължи на високото съдържание на есенциални мастни киселини, включително ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), в маслото. 
 
Изследване на Университета на Калифорния в Лос Анджелис също потвърждава ползата от рибеното масло като възможен "лек" за болестта. 
 
Грижа за кожата 
 
Рибеното масло помага за подобряване състоянието на изтощена и суха кожа.
 
Полезно е и за облекчаване на различни кожни проблеми, като екзема, псориазис, сърбеж, зачервяване на кожата, кожни лезии и обриви. 
 
Според някои учени рибеното масло помага за предотвратяване на слънчеви изгаряния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик е най-добрия антидепресант за лошото настроение! Благодарим ти, че те има г-н посланник!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тревожност?Нова дума в българският език?Думата ДЕПРЕСИЯ съдържа всичко!!!!Трябва да изядем тонове риба, за да сме щастливи в момента!
2
5
 
3
 
! Отговори
! преди 11 години
Глупости- филия с мас- там е истината!!!
1
2
 
6
 
! Отговори
WASILISQNISEWROPA преди 11 години
ANGLIISKATA SOL...PODOBRQVA BARZINATA NI...