Харвардски учени лекуват махмурлук и алкохолизъм с китайска билка

Помага и при абстиненция
Обновена: 28 май 2012 14:47 | 28 май 2012 13:43,
2
Харвардски учени лекуват махмурлук и алкохолизъм с китайска билка
Снимка: Reuters

 Харвардски изследователи откриха китайска билка, която помага при лечението на алкохолизъм.

 
Екстрактът от Кудзу не спира директно желанието за консумация на алкохол, но намалява значително употребата му, обяснява ръководителят на изследването д-р Дейвид М. Пенетар, професор по психология в медицинския факултет към Харвард.
 
Учените изолират веществото пуерарин от рода на изофлавоните и установяват, че освен при алкохолизъм, билката помага и при махмурлук и  абстиненция.
 
В проучването взимат участие 10 души на средна възраст 26 години. Доброволците заявяват, че алкохолната им консумация достига до 18 напитки седмично.
 
По време на първия етап от проучването им е раздаден алкохол и им е позволено да пият толкова колкото желаят. На другия ден изследователите раздават 1200 мг пуерарин на половината от участниците, а на останалата - плацебо. Той се приема в продължение на две седмици.
 
След изтичане на определения срок на доброволците отново е раздадено същото количество алкохол. Учените намират, че този път, приемащите пуерарин консумират много по-малко от спиртните напитки в сравнение с плацебо групата.
 
Заключението на изследователския екип е, че благодарение на билката доброволците са намалили значително желанието си да пийват.
 
Проучването е публикувано в сп. Drug and Alcohol Dependence.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
За мен един килограм от билката, моля!