Не излагайте бебетата под 1 г. на пряка слънчева светлина

Естествената защита на кожата не е напълно развита
3 юни 2012 15:08, Елка Василева
20
Не излагайте бебетата под 1 г. на пряка слънчева светлина
Децата под една година не бива да се излагат на пряка слънчева светлина. Снимка: архив, Булфото

С наближаването на лятото много родители планират първата си почивка заедно със своите бебета. Експерти от Германия обаче предупреждават, че децата под една година не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина, предаде ДПА.

Малчуганите над 12-месечна възраст могат да бъдат оставяни за кратко на слънце, но не между 11 и 15 часа през деня, когато ултравиолетовите лъчи са най-силни.

Изгарянията, и особено тези в детска възраст, крият риск от развитието на кожен рак в по-късна възраст, припомнят германските експерти.

Естествената защита на кожата срещу слънчевите лъчи не е напълно развита в детска възраст. Децата освен това прекарват много повече време навън от възрастните. Поради тази причина до 18-годишна възраст подрастващите натрупват 75 процента от ултравиолетовото лъчение, на което ще бъдат изложени през целия си живот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Точно така е! До три годиники е нежелателно море и плаж за децата. Не само изключително вредното слънце , но и мръсотията по плажа. За първи път си водих децата на навършени три години и дещерята последния ден пипна кърлеж. Върнахме се у дама с "изненадата" и веднага в Пирогов... Прилошава ми като видя по морето деца в количките и бебета по самолетите... Да не изпуснат родителите случайно нещо , а децата карай да върви...
15
0
 
1
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
а сега и почти без заведения!!!! :)
14
6
 
2
 
! Отговори
не искат да ме ебат преди 11 години
Аз нямам бебе :(
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
охааа бургаския плажжжжж
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля шопите да не коментират нещо, коетo е на 500 км. от тях ! Благодаря !
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В следствие на последните 200 г. "икономически разтеж" Земята е пред екологичен колапс.Дори и веднага всички вредни производства да спрат, Земята пак няма да може да се възтанови.А най-големите замърсители като Китай и САЩ продължават да бълват парникови газове.До 10 г. последиците вече ще са толкоз видими, че никой няма да може да ги отрече.Вече се говори за изчезване на мидите в океана.Хранителната верига се нарушава.Чака ни мизерия и глад.
10
0
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
я се изпържи за един ден 10 часа под слънцето за първа слънчева баня и да видиш как ще си нацвъкан с бенки след време. Тъпан, казвам че прекомерното излагане на слънце води понякога до рак на кожата именно заради ултравиолетовите лъчи. Не казвам че изобщо човек не трябва да се излага на слънцето....просто да е в рамките на 1-2 часа на ден най-много.Не да се пържиш 10 часа проснат на хавлията и да си мислиш че си много секси като имаш тен...разбрали ме ***?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един професор ми каза друго - до 3 години децата не трябва да се излагат на слънце.За възрастните между 15 и 30 мин., в зависимост от типа кожа, като се избягва времето между 11 и 15 ч.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествената защита на кожата не е напълно развита - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Истината е че атмосферата на земята е започнала да се скапва в следствие на човешкото "развитие"!
7
4
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Тъкмо като се къпят ще им пада кирта по бързо от гърбините. Добра новина!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водата в световният океан е увеличила киселинността си с 30 %, поради човешката дейност.
5
3
 
28
 
! Отговори
ДИВ СЕЛЯНИН преди 11 години
Ние па се къпем на рибарника летото.....много ми е добре......риба си лова, къпя се, кални бани хем.....малко е тинесто на места, ама барем нема *** и шахти да се вливат до мене като на морето. И ми излиза без пари. Мога и 4адър да си взема и да си го бодна где ми душа сака.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То слънцето вече е вредно и за възрастните хора в последните години с този изтънял озонов слой на планетата ни. Преди 30-40 години слънцето беше полезно и да придобиеш бронзов тен , но сега ултравиолетовите лъчи достигат до нас без никакви препятсвия защото почти е изчезнал озонът.Най-голямата глупост е сега да се пържиш на плажа под такива вредни лъчи. Затова има все повече случаи на рак на кожата. Аз ходя на плаж, ама под чадъра седя за 1-2 часа и вляза да поплувам половин час и дим .
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се, че има и такива статии. Добре е, че между многото безсмислени новини, с които ни заливат има и такива (МНОГО ПОЛЕЗНИ) съвети за младите родители. Много хора са го знаели това, но по-добре да се повтори и други да научат, отколкото да не се каже и някои да не го знаят.
2
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С 30 % се е увеличила киселинността на водата.Скоро ще стане опасно да се къпем в морето.
1
1
 
11
 
! Отговори
няма общо с темата преди 11 години
Тая снимка е стара, половината заведения по плажа вече ги няма