Емоциите влияят на здравословното състояние

И могат да ни разболеят
7 юни 2012 18:03,
3
Емоциите влияят на здравословното състояние
Снимка: Reuters

Духът, емоциите, тялото и умът са съставните елементи на човешката биоенергия. Учат ни как да лекуваме физическите симптоми, но не и как да се справим с емоционалните сривове. Човек се състои от 3 нива: умствено, емоционално и физическо, които съществуват в пълно взаимодействие. 

Именно анализирането на връзката между тях и болестите, които настъпват при засягане на някое от трите, са в основата на лечебния метод на д-р Самуел Ханеман, който от 200 години насам познаваме като създател на хомеопатията.
 
Лекарите хомеопати все по-често използват термина емоционална интелигентност. Това е начинът, по който преминаваме, например, през страха, вината, обидите, гнева... Често се случва дадена емоция да предизвика моментно повишаване на кръвното налягане или да ни причини главоболие. Физическият проблем обаче, ако бързо отшумява, то той често оставя емоционална травма за дълго време.
 
Хомеопатията може да ни бъде полезна в изграждането на личната ни емоционална интелигентност. Тя предоставя един от начините да се научим как да контролираме стреса и как да преминаваме през проблемите, а не те да преминават през нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Reni преди 11 години
Възстановяване от травматично събитие отнема време, и всеки се лекува със свое собствено темпо. Но ако месеци са минали и Вашите симптоми не са преминали , може да се нуждаете от професионална помощ- от травма- експерт emdr.bg
1
0
 
4
 
! Отговори
!? преди 11 години
Епохално откритие!!! Не съм и подозирал, че е така