Не прекалявайте с порното - половинката страда

Нещастна и без самочувствие...
Обновена: 7 юни 2012 14:43 | 7 юни 2012 13:13,
1
Не прекалявайте с порното - половинката страда
Снимка: Reuters

Жените, чиито половинки често прибягват до гледането на порно, са по-нещастни, сочи ново проучване.

Изследователите са на мнение, че мъжете, които са увлечени от порно филми, сайтове и списания могат значително да намалят самочувствието и увереността на партньорката до себе си.
 
Причината до голяма степен се дължи на факта, че жените не се чувстват сигурни в своята сексуалност и сексапил щом половинката им набляга толкова често на порното.
 
За да разбере, как гледането на филми с порнографска тематика се отразява на жената, екип от изследователи анкетират около 308 представителки на нежния пол между 18-29-годишна възраст.
 
Въпросите в анкетата са свързани с честотата на гледане на списания и филми с порнографско съдържание от страна на силната половинка във връзката. Също така доброволките са разпитани за взаимоотношенията им с партньора и дали се чувстват уверени и спокойни във връзката.
 
Резултатите показват, че жени, чиито партньори гледат по-често порно, се чувстват по-нещастни и несигурни във връзката и без самочувствие в сексуално отношение.
 
Данните от проучването се ограничават до сравнително млада възрастова група и двойки с недългосрочни връзки, обясняват от изследователския екип.
 
Когато порното се превърне в проблем, специалисти съветват да се поговори с партньора и да се избегне сравняването с актрисите от подобни филми. Важно е да се запомни, че порното няма нищо общо с реалните взаимоотношения между мъжа и жената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Това не помага из нашите географски ширини. И срещу геноцид!