Най-добрите специалисти по детска кардиология съветват във форума на Puls.bg

Стартира съвместна информационна кампания на Националната кардиологична болница
25 юни 2012 17:30,
1
Най-добрите специалисти по детска кардиология съветват във форума на Puls.bg
Снимка: Reuters

Информационна кампания за сърдечното здраве при децата започва Националната кардиологична болница, съвместно със здравния сайт Puls.bg. Във форума на сайта се открива специална тема, където всеки може да задава въпроси, касаещи сърдечното здраве при децата - „Кардиологични пробеми при децата“

 
На въпросите във форума ще отговарят най-добрите специалисти по детска кардиология в България от Клиниката по детски болести и детска кардиология на Националната кардиологична болница:
   
- доц. Маргарита Цонзарова, началник на Клиниката по детски болести и детска кардиология;
- доц. Анна Кънева – Ненчева, началник на Отделението по детска кардиология;
 - доц. Александра Лачева, началник на Отделението за следоперативно интензивно лечение и реанимация и
 - доц. Майя Павлова, главен асистент в Клиниката по детски болести и детска кардиология и завеждащ консултативния кабинет по детска кардиология в болницата.
 
Съвместната инициативата е част от кампанията на Националната кардиологична болница за честване на нейния 50-годишен юбилей. Един от приоритетите на развитие през годините за Националната кардиологична болница е детската кардиология. В болницата се намира единствената в страната Клиника по детски болести и детска кардиология, в която се осъществява цялостна диагностика и лечение, включително и чрез интервентни процедури на деца (от 0 до 18 г.) с вродени и придобити сърдечни заболявания, ритъмни и проводни нарушения на сърцето. Клиниката работи в тясно сътрудничество с единственото в България Отделение по детска сърдечна хирургия, което се намира също в Нациолната кардиологична болница.
 
В Клиниката по детски болести и детска кардиология се лекуват и деца с тежки заболявания на дихателната система. Секторът за интензивно лечение към Клиниката е единствен в София, в който безотказно се приемат деца включително новородени и недоносени с дихателна недостатъчност, които се нуждаят от интензивно лечение и дълготрайна апаратна вентилация. Секторът осигурява лечението на 90% от децата в София и немалък брой деца от страната.
 
В Клиниката по детска кардиология и детски болести работят и най-добрите специалисти в страната по фетална ехокардиография - високоспециализирано ултразвуково изследване на сърцето на плода в 20 гестационна седмица с цел изключване или диагностициране на вродени сърдечни аномалии.
 
Всички звена на Клиниката изпълняват функциите на спешно звено и приемат пациенти от столицата и страната по всяко време на денонощието. Всяко дете със съмнение за сърдечносъдово заболяване може да бъде насочено за консултация в Националната кардиологична болница от личния лекар, като лечението на децата в болницата е напълно безплатно.
 
Освен с лечението на кардиологични проблеми при децата, Клиниката по детска кардиология и детски болести е звено за обучение на нови специалисти по детска кардиология от цялата страна.  
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.