Печалбите на покер зависят от специална зона в мозъка

Хазартен тип ли сте?
Обновена: 9 юли 2012 17:24 | 9 юли 2012 17:22,
1
Печалбите на покер зависят от специална зона в мозъка
Снимка: Reuters

Освен на каменно лице, играчите на покер разчитат и на специален район в мозъчната кора, когато решават дали да блъфират или да анонсират в играта, според изследване на университета Дюк.

 
Районът реагира различно, в зависимост от това дали противникът е човек или компютър, коментират изследователите.
 
Неврална визуализация показва, че районът от мозъка, известен като темпорално-париетална връзка, носи уникална информация за това дали опонентът е по-силен и да взимаме решение дали да блъфираме.
 
Резултатите от изследването, проведено от Центъра за интердисциплинарни науки Дюк, са публикувани в тазмесечния брой на престижното научно сп. Science. Изследването има за цел да ни помогне да вникнем в човешките емоции.
 
„Често се счита, че мозъкът има цяла „социална мрежа“ от зони, които ни помагат да общуваме с другите в социален контекст“, казва директорът на центъра Скот Хютел, професор по психология и невронауки в университета Дюк.. „Нашият анализ провери всички тези центрове и показа, че те, освен един, реагират на практика по един и същ начин срещу човешки и компютърен противник“, продължава ученият.
 
Това, което изследователите намират за изненадващо е, че темпорално-париеталната връзка се използва само при взимане на решения при общуване с друг човек.
 
Маккийл Картър, изследовател в Дюк, твърди че тази зона от мозъка съчетава информация, получена от вниманието и от природата ни, като например „Това човек ли е?“. Хората са социални и затова обръщат по-голямо внимание на човешките си опоненти, отколкото на киберпротивниците си.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: покермозъкхазарт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Чип преди 11 години
А да не ти върви пък чакай късмет.Разбирасе и много умствен багаж трябва