За най-честите причинители на алергии при децата

И други потенциално опасни
20 юли 2012 15:38,
0
За най-честите причинители на алергии при децата
Снимка: Reuters

Алергиите са разпространено заболяване сред децата. Най-често те се проявяват във вид на кожни оплаквания, към полени, храни.

Предлагаме ви класация на най-честите причинители на алергиите при децата. Тя е разработена на база американско проучване. До голяма степен е валидна и за нас.
 
Домашна прах. Независимо колко често почиствате дома си домашната прах е налична. Тя съдържа частици пръст, мъртви клетки, микроскопични парченца тъкани, екстременти на насекоми, акари.
 
Животински пърхот. Обикновено се безпокоим от космите на домашните любимци, но факт е, че те не предизвикват алергични реакции за разлика от частиците кожа, слюнка и урина на животните.
 
Плесени. Образуват се при влажни условия, а нашите панелни жилищни кооперация са пример за поддържането на такива. Опасни са спорите на тази разнородност на мухъл. Според специалистите страдаме повече от алергия заради плесени през лятото, тъй като тогава въздухът разнася изсъхналите спори.
 
Полени. Алергията към полени е достатъчно популярна и осезаема. Проявява се при цъфтежа на различните растителни видове. Симптомите й могат да се прояват от ранна пролет, дори късна зима, до края на есента. Зависи от това към полените на кой вид детето е алергично и времето му на цъфтеж. Алергията може да бъде към дървета – най-често се проявява през пролетта, трева – късна пролет, житни култури – лято, плевела амброзия - есента.
 
Хлебарките са от най-досадните насекоми. Принуждават ни да не оставяме храна извън хладилника и да поддържаме стриктна хигиена у дома. Присъствието им обаче може да доведе и до развитие на алергични симптоми като сърбяща кожа, зачервяване на очите, възпаление на гърлото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари