8 седмица на бебето

Kак да играем с него?
Обновена: 24 юли 2012 16:33 | 24 юли 2012 16:33,
2
8 седмица на бебето
Снимка: Reuters

Осма седмица от раждането - бебето е в края на втория си месец след раждането, началото на третия. За това време то се е изменило много и почти няма нищо общо с „грозничкото” новородено, с което сте се срещнали в родилния дом.

Бебето е наедряло – през последния месец е добавило около 1,100 – 1,200 кг към теглото си. От изписването вероятно наддадените грамове са около 1500–1600 общо.
 
Ръстът му също е „дръпнал” – с около 4,1 - 4,8 см през последния месец. Вероятно от раждането момчето е добавило общо 6,2 см, момичето – 5,4 см.  
 
Разбира се, при всяко дете се наблюдават различни темпове на растеж, на ръст и тегло, което зависи много от изходните мерки при раждането, наследствен фактор. Всяко бебе расте индивидуално, така че мерките действително са само примерни. Може обаче да се направи един категоричен извод – бебчо расте страшно бързо!
 
Тялото му вече придобива сила – може да задържи глава самостоятелно за няколко секунди, не само докато го държите на ръце, но и когато е в легнало по корем положение, въпреки че упражнението е изморително и трудно за него. Започва да следи предметите не само с очи, но и да движи глава.
 
Опитва се не само да се усмихва, когато му говорите, но и показва силен ентусиазъм, че му харесва. Постепенно глухите, гърлени звуци ще се превършват в сериозно и продължително гукане. Бебчо със сигурност се забавлява, навярно и вие, наблюдавайки го.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: игразабавлениебебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Доволен преди 11 години
какво стана с бензина, тока, водата, хляба ?явно всичко си е наред с тези неща ... щом не пишат за тях
1
1
 
4
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
Koito ne e darjal v racete si malak sladuran i ne e staval ve4er da go zaviva zna4i jivee na haost.Deteto e nai golyamoto bogatstvo .Vsi4ko drugo e laja.