Мазната риба е полезна за простатата

Редовната консумация на риба намалява риска от летален изход от рак на простатата
Обновена: 26 юли 2012 10:44 | 26 юли 2012 10:44,
3
Мазната риба е полезна за простатата
Снимка: Reuters

Хранителният режим, богат на мазна риба, помага за удължаване продължителността на живота при хора с рак на простатата. 

Редовната консумация на омега-3 мастни киселини намалява с 34 до 40% риска от летален изход при заболяването, сочат данни от проучване Харвардското училище по обществено здраве в Бостън. 
 
Изчислява се и че консумиращите наситени мазнини в най-големи количества са с два пъти по-висока опасност да не преживеят заболяването.
 
Близо 40 000 случаи на рак на простатата се диагностицират всяка година в Обединеното кралство, 10 000 са тези с летален изход. В България всяка година се добавят около 1530 нови случая на рак на простатата.
 
Възрастта се определя като рисков фактор за рак на простатата. Роля играе и наследствеността. Мъже с история на заболяването в семейството са с около 2 пъти по-висок риск да го развият.
 
Начинът на хранене също е от съществено значение.
 
Американското проучване включва 525 мъже на средна възраст от 70 години с рак на простатата. 
 
През изследвания период участниците са анкетирани за хранителните им навици, включително консумацията на различни видове мазнини. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Кулинар преди 11 години
Според мене и влажната мида също е добре за простатата.