По-активни на работното място - как?

Минимумът, за да сте умерено активни, е поне 10 000 крачки
Обновена: 1 авг 2012 16:44 | 1 авг 2012 16:44,
5
По-активни на работното място - как?
Снимка: Reuters

Има професии, които изискват много движение, като да си пощальон – повечето хора с тази професия изминават десетки хиляди крачки всеки ден. Ако обаче работното ежедневие изисква да сте седнали на стол, най-вероятно не изминавате и 3000 крачки дневно, а минимумът, за да сте умерено активни, е поне 10 000 крачки.

 
Продължителното седене е сред най-рисковите фактори за развитие на сърдечносъдови и метаболитни заболявания. Всички системи на тялото страдат от заседналото ежедневие. Разбира се, тези негативни последствия са напълно предотвратими, ако намерите начин да ставате често, да бъдете прави или да ходите. Предлагам ви няколко различни начина да сте по-активни, които може да започнете да прилагате още днес.
 
1. Паркирайте далеч от работното си място
 
Тази първа стъпка е проста, но крачките се трупат - паркирайки далеч от работа, може да извървите почти километър без дори да се замислите. Има хора, които паркират на определено разстояние, за да извървят набелязаните от тях километри, но дори само да започнете да паркирате възможно най-далеч от входа, ще сте неусетно по-активни. Докато вървите към офиса може да използвате телефона си, за да обсъдите важните срещи за деня.
 
2. Играйте на ‘’прав телефон’’
 
Когато звънне телефонът ви, превключете го на микрофон и слушалки, за да може да освободите ръцете и главата си от неудобната поза за говорене. Станете прави и проведете разговора си, стоейки ту на два крака, ту на един. Така ще може да увеличите разхода си на калории до 50%, ще раздвижите кръвта в долните крайници, ще работите за баланс и координация. Обърнете внимание и на дишането си – когато сте прави може да дишате, използвайки долната част на гръдния кош – така че ребрата ви да се отварят встрани, вместо да дишате с гърдите си – навик, който се формира заради седенето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Как 10 000 крачки, то леглото ми не е толкова голямо!
4
1
 
4
 
! Отговори
Е как? преди 11 години
Избичвате Лейди ГаГа в офиса и се събличате голи и кой каквото набара!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая на снимката да не са я включили в някой нов проект за зелена енергия и да търчи по пътечката да генерира ток и да си захранва с него лаптопа?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам само да ви светна че цикличните физически занимания като ходенето не са особено съвместими с концентрацията и извършването на сложни психически дейности . Не очаквайте да напишете нещо особено задълбочено и аналитично , нито да избегнете допускането на грешки , ако съчетавате офис работата си с ходенето по пътечка. КПД-то ви наистина ще се повиши от физическата активност , но тя трябва да се извършва в почивките за разсейване на психическото натоварване .
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-активни на работното място - как? С по-добро заплащане -така?