Световъртеж и замаяност - каква е причината?

Кога появата им е тревожна
20 авг 2012 16:41,
8
Световъртеж и замаяност - каква е причината?
Снимка: Reuters

Световъртежът може да се описва като замаяност, прималяване, усещане за слабост и нестабилност, „тежка глава”, загуба на равновесието, припадък. Когато имаме чувството, че околните предмети се движат, се употребява терминът вертиго.

Понякога вертигото е съпродовено с болка в гръдния кош и усещане за силна умора, може да е съпроводено от гадене и повръщане. Може да бъде симптом на много заболявания. Само в редки случаи е признак на сериозно, животозастрашаващо състояние.
 
Световъртежът сам по себе си е опасен, тъй като носи висок риск от падане и сериозно нараняване, независимо от произхода му. Шофирането и работата с машини стават особено опасни за страдащите и околните, поради което следва да се вземат мерки. Терапията зависи от пораждащите го причини и останалите симптоми.
 
Част от причините за световъртежа се дължат на нарушено или погрешно приемане на сигнали от мозъка, получени от страна на сетивните системи, в това число от очите, чрез които се определя местоположението на тялото в пространството и как то се движи, сетивните нерви, чрез които се изпращат сигнали до мозъка за движението и положението на тялото и вътрешното ухо, което съдържа сензори, благодарение на които се определя наличието на гравитация и определя движението напред-назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
след бутилка ракия , винаги получавам равновесие и подхождам с балетна стъпка . Опитайте и ме почерпете , ще ви го демонстрирам :)
4
1
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Аз винаги така правя , само че преди да проверя в гугъл първо хвърлям един боб и гадая на шикълки и ако не излезне - проверявам у гуглето.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може лоши хора да са те урочасали
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не обръщам внимание. С този Гугъл само като ме заболи нещо и си откривам директно поне 10 заболявания :)))
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мозъчен тумор , винаги е мозъчен тумор. П.П: ако четете такива статии , внимавайте да не умрете от някоя печатна грешка .