Кога косата показва здравословен проблем

По нея може да се установи дисбалансът в обмяната на веществата
Обновена: 22 авг 2012 17:24 | 22 авг 2012 12:55,
0
Кога косата показва здравословен проблем
Снимка: Reuters

Косата не е само естественият завършек на главата, който отговаря за хубавия външен вид, но е и огледало на метаболитните процеси в организма.

Хранителните вещества, които консумираме при попадане в организма, първо захранват жизненоважни системи и органи като сърцето, бъбреците, черния дроб, след това те достигат и до косата.
 
Поради тази причина специалисти са на мнение, че могат да установят дисбаланса в обмяната на веществата, още преди той да е дал някакви видими индикации, само по анализ на косъм от косата.
 
Нормалната към мазната коса, с появата на малки пъпки по повърхността на скалпа, свидетелства за стрес и признаци за натрупването на токсини в организма.
 
В този случай специалисти препоръчват консумацията на храни, богати на антиоксиданти, като зелен чай и соя. Желателно е, за да се намали нивото на стреса и да се наблегне на практикуването на йога и медитация.
 
Сухата коса с леко наличие на пърхот и оредяване може да се дължи на хормонален дисбаланс, растеж на фиброми и стрес. Лошите хранителни навици, недостатъчният прием на вода и течности, както и климатичните промени, също могат да доведат до падането на косата и появата на пърхот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари