Виното подобрява равновесието

Дължи се на съставка съдържаща се в напитката
26 авг 2012 18:58,
12
Виното подобрява равновесието
Снимка: Reuters

Консумацията на червено вино обикновено не се свързва със стабилно ходене, но според учени, съставка, намираща се в него, може да намали загубата на равновесие, характерна в третата възраст.

 
Ресвератролът, който вече е доказан с ползите си - намалява холестерола и риска от рак - подобрява също и равновесието и мобилността.
 
Учените са на мнение, че използването на ресвератрол може да намали риска от падания и счупвания, които са често срещани сред възрастните.
 
Те отбелязват, че това не означава да се прекалява с консумацията на червено вино. Ресвератролът може да се приема и под формата на хранителна добавка.
 
Изследователите констатират, че ресвератролът укрепва костната структура и мускулите, което от своя страна води до по-добра мобилност, координация и баланс.
 
Те се надяват да разработят медикаменти, които ще са от полза за страдащите от болест на Паркинсон, където движенията и координацията са нарушени.
 
Ресвератролът е естествено химично съединение, полифенол, съдържащ се в гроздето, червеното вино и други храни и напитки. Полезен е при различни здравословни проблеми, включително действа и срещу остаряването на клетките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ВИНАР преди 11 години
А СТИГА БЕ.НА 3 ЛИТРА ТАКА СЕ СТАБИЛИЗИРАМ,ЧЕ НАПРАВО ТРЪГВАМ ПО ВЪЖЕ
8
0
 
10
 
! Отговори
ttp преди 11 години
винцееее, и червено и бяло, че и розенце не връщам:)и настроение създава и енергия дава.на всички ви желая здраве и хубави емоции и през следващата седмица
7
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Мама им селски ***..ви , аз се чудя защо залитат , а то било от виното ,плющят само бяло вино.Ние с комшията перем червено и сме вечно в кондиция изправени и бодри.
6
1
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Старият кръчмар,на...умиране:- Чеда мои,елате да ви кажа една...важна тайна.Наведете сиглавите!Запомнете,че...виното става и от...грозде.
5
0
 
2
 
! Отговори
Пиянка преди 11 години
Хах,аз си мисля,че е точно обратното.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мчи какАз на 2 литра вино без проблеми ходя по въжеХахахахахаха
3
0
 
11
 
! Отговори
Vino! преди 11 години
Prekrasno ! Vinoto e edna bojestvena napitka ! Da sa palni ba4vite, da sa zdravi i veseli horata !
2
0
 
13
 
! Отговори
SS преди 11 години
Към два -три литра е добре
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я каква хубава статия а вие вода та вода трапезна чешмята и рекламна статия Във виното е истината Хората отдавна са го казали