Когато тестостеронът намалява

Какви са иновациите в терапията с хормона...
11 сеп 2012 13:12,
2
Когато тестостеронът намалява
източник: Reuters

След навършването на определена възраст нивата на мъжкия полов хормон, тестостерон, намаляват. Това може да попречи на сексуалното и здравословно състояние в много аспекти.

 
Ниските нива на тестостерон са причина за появата на проблеми с пикочния мехур, крехки кости, горещи вълни, депресия, намалена концентрация, ниско либидо и др.
 
През последните десетилетия се заговори за силата и ползата от терапията с хормона. Това доведе до развитието на пазара в тази насока, пример за което е пускането на продукта Androgel. Той е все по-търсен, особено сред мъжете след 40-годишна възраст.
 
Androgel представлява гел, който се предлага под формата на пластири или инжекции. Използва се за насърчаване производството на тестостерон.
 
През последните няколко години търсенето на начини за засилване производството на тестостерон при мъжете след определена възраст е нараснало с 90%, според данни на IMS Health.
 
Причината се дължи на желанието за активен живот от страна на мъжката половина на населението независимо от възрастта, смятат експерти.
 
Тестостероновата терапия не е нещо ново. Тя се използва отдавна не само за поддържане мъжествеността след 50-годишна възраст, но и за лечение на по-млади мъже с нарушени нива на тестостерон, андроген дефицит, репродуктивни проблеми, еректилна дисфункция и др.
 
С технологичния прогрес неприятните инжекции с тестостерон се заменят от много по-удобни и  безболезнени методи, като кърпичките Androderm, които при втриване в кожата освобождават тестостерон, достигащ до кръвния поток. Препаратът Axiron пък се предлага под формата на дезодорант и се втрива в областта под мишниците и има ефект, подобен на кърпичките.
 
Предишни проучвания показват, че подобряването нивата на тестостеронa засилва мускулната издръжливост, когнитивните способности, костната плътност и качеството на живот на мъжете на средна възраст. Мускулната маса се увеличава с 1,2%.
 
Важно е преди да се прибегне до тестостеронова терапия да се направи необходимата консултация с лекар специалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Prase3