Как да се справим с пърхота

Арома предлага нова серия шампоани
Обновена: 13 сеп 2012 10:29 | 13 сеп 2012 10:28,
2
Как да се справим с пърхота
Снимка: Арома

След косопада най-дразнещият проблем за една жена е пърхотът.

Отделянето на пърхот се се дължи на себорея, която се развива в резултат на нарушено отделяне на мастната секреция на кожата. Причините за пърхота са различни, но се смята, че особено значение за появата му имат фактори като стрес и хормонален дисбаланс в организма.

Пърхот може да се появи и заради намалена секреция на мастните жлези. Пърхотът е много по-ситен, сух и създава неприятно усещане за сърбеж на скалпа. С течение на времето косата също се променя и става по-суха от преди.

При всички случаи променената мастна секреция на скалпа при пърхот води до нарушения на растежа и структурата на косъма. Това се отразява както на външния цялостен вид на косата, така и на здравината ѝ – тя губи блясъка си, наблюдава се накъсване на косъма, пада и оредява.

Козметичната и фармацевтичната индустрия отдавна търсят начин да се справят с този проблем. На пазара има десетки типа шампоани, маски и балсами, които претендират, че могат да заличат белите снежинки веднъж завинаги от живота ви.

Препоръчваме ви да не пропускате шампоаните от новата серия на Арома, които съдържат 6 различни съставки, борещи се с упорития проблем и едновременно съобразени и с типа коса – нещо, което другите марки не взимат предвид. Продуктите са дерматологично и клинично тествани във френска лаборатория – Institute d'Expertise Clinique и доказват 89% намаляване на количеството пърхот и 97% на дискомфорта на скалпа при мъже и жени.

Серията съдържа иновативен комплекс от три основни активни съставки:

Zinc Pyrithione, който е с доказано антимикробно действие и ефект срещу гъбичките, причинител на пърхота.

Tridecyl salicylate - има ексфолиативно и меко антимикробно действие, без да дразни кожата.

Panthenol - активира и нормализира клетъчния метаболизъм, като стимулира регенерацията на кожата, увеличава силата на колагеновите влакна и придава здрав и свеж вид на косата. Той също действа противовъзпалително.

Комплексът почиства и освежава кожата на главата, успокоява раздразненията и причинения от пърхота дискомфорт на скалпа, като третира, без да уврежда.

Продуктите са подходящи за честа употреба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: пърхотАрома
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Цици преди 11 години
На мен ми помага само един шампоан на Виши със селениев сулфид.От пет години съм забравила какво е пърхут, за съжаление обаче не е много евтин
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купих си и го пробвах с голяма надежда... Взех от този синия, за всеки тип коса. Ами съжалявам, но не помага!