Създадоха нов тест за скрининг на Даун през бременността

Той ще се прави без риск от аборт
17 сеп 2012 14:26,
3
Създадоха нов тест за скрининг на Даун през бременността
източник: Reuters

Медици създадоха нов диагностичен тест за скрининг на синдром на Даун през бременността, съобщиха британски медии. Новият тест открива с 99% сигурност наличието на тризомия 21 при фетуса, без това да води до риск от загуба на бременността, какъвто макар и нищожно минимален съществува при настоящите методи.

Постижението е на екипа на световноизвестния в областта на феталната медицина проф. Кипрос Николаидес от Центъра за изследвания по фетална медицина Харис Бъртрайтс към болницата на Кралския колеж в Лондон. Изследването е субсидирано от дружеството по фетална медицина във Великобритания на основа на благотворителна дейност.
 
Сравнително неотдавна пак проф. Николаидес въведе по-ранния скрининг за синдром на Даун и други хромозомни заболявания през 11 гестационна седмица, който се извършва чрез осъществяване на хорионбиопсия под ултразвуково наблюдение. При манипулацията чрез игла се взима материал от предтеча на плацентата, който по-късно се подлага на цитогенетично изследване за търсене на допълнителното наличие на хромозоми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Последно - тест или скрининг?Защото словосъчетанието "тест за скрининг" звучи като "мармалад за сладко".Тоест, теста е точно определяне на нещо, в случая тризомия, докато скринингът показва само вероятност за съществуването на това нещо - например дадено генетично заболяване като Даун. Разликата е съществена.Иначе, досегашният метод се нарича амниоцентеза, докато новият е вероятно хорион биопсия. Който е по-щадящ и по-безопасен от амниоцентезата.
2
0
 
3
 
! Отговори
Kris преди 11 години
Tova e mnogo hubava novina... Za sujalenie bulgarite chetem nai-veche otricatelnite ***, pylni s ubiistva, krajbi , korupciq ... Propuskame stoinostnite. Sindrom na Daun e mn serozno zabolqvane...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!