Кога възпаленото гърло показва по-сериозен проблем при детето?

Най-често се дължи на вирусна инфекция
Обновена: 25 окт 2012 12:00 | 25 окт 2012 12:00,
1
Кога възпаленото гърло показва по-сериозен проблем при детето?
източник: Reuters

Зачервено, драскащо, болезнено гърло, ангина, тонзилит... Използваме ги като определения, когато детето има оплаквания в областта на гърлото. Дори и да има сходство между тях, те не винаги означават едно и също.

При децата в ранна възраст - до 3 години - възпаленото гърло е вследствие на вирусна инфекция, която отминава за седмица - десет дни. Обикновено възпаленото гърло "върви" с повишена температура, но общото състояние е сравнително добро. Тогава това е позната ни простуда и лечението е симптоматично. Типична е за студеното полугодие.
 
Причинителят на възпаленото гърло през късна пролет, лято и ранна есен е съвсем друг. Тогава заболяването е придружено с висока температура, по-силна отпадналост, трудно преглъщане. Дължи се на коксаки и ехо (ЕСНО) вируси, които принадлежат към групата на ентеровирусите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 11 години
Пропусната е думата "Вероятно" ,защото има още стотици причини за тези симптоми - повечето безопасни ,но !!!може да са и предвестник на нещо много сериозно ......без преглед от Общо практикуващ лекар възможността да се сгреши е огромна...