Кой е подходящият шампоан и балсам според типа коса?

Четете внимателно етикетите на козметичните продукти
1 ное 2012 10:17,
0
Кой е подходящият шампоан и балсам според типа коса?
източник: Reuters

Съществуват разнообразни шампоани и балсами за коса. Те не се различават само по аромата и марката, но и по предназначението им за различните типове коса.

 
При закупуването на дадена козметика за коса е важно да се съобразим с някои параметри.
 
За твърда и къдрава коса се препоръчват кремообразните и освежаващи шампоани. Подходящите козметични продукти за този тип коса трябва да съдържат масло от ший, кълнове и масло от лешник. Те овлажняват и омекотяват косъма.
 
За фина и мазна коса трябва да се избягват кремообразните шампоани и балсами. Продуктите трябва да съдържат пантенол. Съставката подобрява дебелината на косъма и намалява отделянето на себум, виновен за омазняването. Балсамите под формата на спрей са изключително подходящи, поради факта, че не достигат до скалпа и не допринасят за увеличаване на омазняването.
 
За суха и изтощена коса се препоръчват балсами и шампоани с ултра-хидратация. Те трябва да са богати и на витамини и минерали, които да подхранят косата и да възстановят естественото й състояние.
 
За боядисана и третирана коса се препоръчват по-силни балсами, но без да се втриват в скалпа. В повечето случаи при третираните коси корените са мазни, а краищата остават сухи.
 
Балсамът и шампоанът трябва да са без наличието на силикон, тъй като той може да нанесе щети на боядисаната коса.
 
Специалисти съветват да се четат внимателно етикетите на козметичните продукти за коса и при възможност да се направи консултация със специалист за подходящия продукт.
 
Не се предоверявайте на рекламите и съветите на приятели. Поради силната индивидуалност на всяка коса, ефектът може да е различен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари