Борим хремата с бира?

Съставка на пивото има противовъзпалителен ефект
22 дек 2012 12:06,
10
 Борим хремата с бира?
източник: Reuters
Ключова съставка в бирата помага за предотвратяването на хрема, установяват изследователи от Медицинския университет в Сапоро, Япония.  
 
Оказва се, че съставка на хмела, хумулон, има противовъзпалително действие и е ефективна срещу респираторен синцитиален вирус.  
 
Вирусът може да доведе до развитие на пневмония и затруднено дишане при кърмачета и малки деца, обяснява Юни Фучимото от изследователския екип. 
 
Особено често през студените зимни месеци, вирусът може да причинява и симптоми, подобни на тези на обикновена настинка при възрастни.
 
Експертите смятат, че е добра идея да се създадат храни и безалкохолни напитки, съдържащи хумулон, които могат да се консумират както от възрастни, така и от деца.
 
Други проучвания също изтъкват полезните свойства на бирата. Консумацията на бира може да помогне за изграждането на здрави кости, поради високото съдържание на силиций в пивото. 
 
Минералът е важен за растежа и развитието на костите и съединителната тъкан и спомага за намаляване на риска от изтъняване на костите и остеопороза.
 
Бирата съдържа естествени антиоксиданти и витамини, които помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания и възстановяването на мускулите.
 
Тъмните видове съдържат повече антиоксиданти от светлите. Полезните съставки са ефективни за предотвратяване на клетъчно увреждане.
 
Хмелът в бирата съдържа полифеноли, които имат противовирусно действие и помагат в борбата с рака и за понижаване на „вредния“ холестерол.
 
Експертите не пропускат да отбележат, че бирата е здравословна, когато се консумира в умерени количества. Прекаляването с алкохола може да доведе до наддаване на тегло, дехидратация и множество други, по-сериозни здравословни проблеми. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Не е шега преди 11 години
Нямам спомен през последните 10 години да съм пил вода. Знаят го всички, които ме познават. В зависимост от сезона пия между 0,5 и 4 литра. Не съм дебел, не се разболявам, в перфектна физическа форма съм. Не твърдя, че е от бирата, но си признавам че ми мина през ума.
7
0
 
2
 
! Отговори
ot 1 преди 11 години
razbraxme 4e zimata birata se pie po malko ili ne se pie ,i ot tova sledva 4e ne si xrnim organizma tialoto s opredeleni minerali i vitamini i zatova boledyvame dokato nepredostavim na organizma neobxodimata my xrana ,a ne medikament ......
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами като е толкова полезна и здравословна , да я поеме здравната каса....Айде малко профилактика в тая държава.Текста на статията може да събере в/у бутилка от 2,5 литра. И без това си плащаме за лечение в болница.Време е касата да поеме профилактиката , нали?!?!?
5
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
През зимата продажбите на бирата се сриват и се опитват поне по Коледа да ги закърпят с подобни *** драсканици.Хора, последното нещо, което ви трябва през зимата е една студена, газирана бира - ще ви заколи през гърлото като прасе.
4
1
 
2
 
! Отговори
ot 1 преди 11 години
kato se samnivate pak opitaite kogato vi se nalogi,
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зимата бирата се пие по-рядко. Затова ще четем подобни латени статии.
2
0
 
4
 
! Отговори
ot 1 преди 11 години
ne se maitapia,4estno
1
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
naskoro imax nastinka i sled okolo sedmica se lekyvax s medikamenti no niamahe podobrenie,i sly4aino mi se pripi bira s babek,izpix si 0,5LITRA bira i babeka i sled okolo 30 minyti se po4yvstvax po4ti bez xrema i v dobro sastoianie kakto obiknovenno