7 признака, че сме под стрес

Когато сме под стрес, тялото ни предупреждава, но невинаги разбираме сигналите му
Обновена: 5 яну 2013 09:49 | 5 яну 2013 09:48,
0
7 признака, че сме под стрес
източник: Reuters

Когато сме под стрес, тялото ни предупреждава, но невинаги взимаме предвид сигналите му.

 
Пренебрегването на тези предупреждения може да доведе до появата на хроничен стрес, увеличава се рискът от различни здравословни проблеми, като високо кръвно налягане, сърдечни пристъпи, инсулт и депресия.
 
Ето и няколко признака, че сме под стрес...
 
1. Сънищата
 
Странните и повтарящи се сънища са еден от честите признаци, че нещо ни тормози. Наличието на даден стресор изпраща сигнал на подсъзнателно ниво, който се генерира под формата на сън.
 
Разтълкуването на често повтарящия се елемент в съня може да помогне за ограничаването и премахването на стресиращия фактор, обясняват специалисти.
 
2. Мускулни спазми
 
Скованост в мускулите или мускулните спазми също подсказват, че сме под стрес. На пръв поглед безобидното потрепване на клепача може да сигнализира за изпитване на тревога и стрес, въпреки че все още този факт не е подкрепен с достатъчно доказателства.
 
Според специалистите продължителните душевни натоварвания, провокиращи тези конвулсии на мускулатурата, са и причина за болката в гърба и кръста.
 
3. Скърцане със зъби
 
Скърцането със зъби на сън или при дъвчене показва наличието на стресиращ фактор. Рядко можем да се чуем какво правим докато спим, но ако направи впечатление на човека до нас е препоръчително да се установи проблемът, които ни тормози. Понякога разговорът с близък е от решаващо значение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари