Грип при детето – колко време продължава

Ако симптомите продължат повече от седмица, се налага сериозна консултация с лекар
Обновена: 8 яну 2013 18:50 | 8 яну 2013 18:50,
3
Грип при детето – колко време продължава
източник: Reuters

Грипът е вирусно заболяване, което обикновено се разпространява между октомври и май. Предава се по въздушно-капков път,  като най-често заразяването става чрез попаднали по кожата вируси при допир на контактни повърхности. Причинява сезонни епидемии, като се разпространява бързо от едно локално място на друго. Епидемичният пик в даден регион трае между 4 и 6 седмици, след което обстановката се нормализира.

 
Има три типа грипни вируси – А, В и С. Типът, който води до остра изява на симптомите е А. Това е и най-разпространяващият се тип. Причинява епидемии на 2-3 години. Тип В води до същите симптоми като А, с тази разлика, че инфекцията не протича така остро. Взривовете от тях са на 4-5 години. Тип С предизвиква заболяване, подобно на настинка – минава леко.
 
Боледуването от грип обикновено продължава между 3 - 5 дни. В случай, че симптомите му продължат повече от седмица се налага сериозна консултация с лекар.
 
Оплакванията най-често включват болка в мускулите и ставите, главоболие, кашлица и температура между 38 и 40 оС, което и го отличава от останалите простудни заболявания. Симптомите включват още болки в областта на гърдичките, възпалено гърло, хрема и запушен нос, втрисане, треска, чувствителност на стомаха, повръщане и диария. Детето е отпуснато и вяло, няма апетит. Важно е да се отбележи, че при грип кашлицата е суха и дразнеща отначало.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: детегрипсимптоми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
платено съобщение преди 11 години
Колкото трае курсът на лечение! Но при ускорен курс и разходите са по-големи. Най-добре личният ви персонален съветник да има договор с джипито ви, тогава заболяването може да се договори да приключи и малко по-бързичко. Ако си предпалатите и за следващата година, тогава грипът може да се сведе до 48 часа.