Кои хора миришат лошо?

Любителите на мръвки се потят по-обилно и миризливо
12 яну 2013 14:38, Мария Дуковска
106
Кои хора миришат лошо?
Снимка: Sxc.hu

Днес всички се стараем да миришем хубаво – на чисто и на парфюм. Затова в наша полза работи парфюмерийната промишленост. Заедно с това обаче върху естествената миризма на тялото влияе и храната, която приемаме. Има храни, които са причина за неприятната миризма, която даден човек излъчва. На всички ни се е случвало, когато някой застане до нас – на опашката в магазина, в работата или в градския транспорт, да усетим, че не мирише особено приятно. Като изключим, че сутринта е забравил да си вземе душ, ето какви могат да бъдат причините:

Алкохол

След като попадне в организма, алкохолът се преработва в черния дроб, но около 10 % от него се отделят чрез потта, дъха и урината. Алкохолът причинява и допълнително потоотделяне, а следствието е повишена неприятна миризма.

Чесън

Чесънът е една от малкото храни, които се отделят в голяма степен чрез потта. Натуропатите обясняват, че това е и основната причина за лошата му репутация в обществото. За непоправимите любители на пикантната подправка можем да предложим да го заменят в рецептите с чесън на прах, който не мирише толкова, но пък няма и автентичния вкус на пресния зеленчук.

Месо

Хората, които не сядат на масата без месо – сутрин, обед и вечер – са попили миризмата му в себе си. Затова потта им мирише много по-остро от тази на вегетарианците. Казват, че на практика вегетарианците не миришат (ако не са яли чесън и са си измили зъбите).

Храни с метилови съединения

Храни, които съдържат в себе си метилови съединения също влошават миризмата на тялото. Това са цвекло, соеви продукти, спанак и др., които при преработката в стомаха отделят триметиламин, който преминава в потта и мирише на риба.

Лекарства

Хронично болните хора, които пият непрекъснато специфични лекарства миришат повече от здравите хора. Изходът е – още по-засилена хигиена – къпане и преобличане с чисти дрехи.

Натуропатите съветват, ако искаме да подобрим не само здравето, но и мириса на тялото си, да правим билкови прочиствания с чай и плодове два пъти годишно – пролет и есен – под лекарско ръководство.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
vanq преди 10 години
ami da to vsi4ko e anatomiq moje i ot stes ot nqkakvo zabolqvane lipsa na higiena i sled nqkoi hrani pak mirishat sy6to turcite mirishat gotvqt s loi *** sy6to mirishat
77
10
 
2
 
! Отговори
noname преди 11 години
Българите са най-смрадливата *** на света. В сравнение с тях *** ухаят на теменужки. Аре сега си *** майката!!!
76
2
 
1
 
! Отговори
miam miam преди 11 години
Chernite moje na nas da ni mirishat zastoto tiahnata koja si ima niakakav tipichen miris s koito ne sme sviknali(dori da sme chesto sred tiah)no ot druga strana na tiah belite sasto im mirishat, pitaite gi :)Mirisa ot ustata chesto idva ot problemi sas zabite i za jalost ne se maha nito s miene,nito sas zabolekar zastoto niakoi zabi prosto sa si traino razvaleni ot godini i ne e vina na horata,govoria ot opit s moi blizki.Ostanalite prosto triabva da se kapiat i da si smeniat drehite vseki den.
75
5
 
5
 
! Отговори
стефан преди 11 години
Без да съм расист ,ще ви отговоря: *** И ***!!!
74
4
 
6
 
! Отговори
Цар от село преди 11 години
Хаха вегетарианците понеже не миришели има двама в офиса и о чудо, покрай тех се не живее
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стреса и потта, която се отделя по време на стрес има неприятна миризма. И най-стриктната хигиена не може да ни отърве от това.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който не се къпе...
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Които не се къпят.
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nai-mnogo mirishat shopite bulgarite ne chak tolkova
69
1
 
5
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
Най-много миришат шизофрениците. В "Мълчанието на агнетата" е описано доста подробно. Миризмата на "пърчовщина" е един от признаците за шизофрения и не се отмива с нищо, нито пък промяната на храненето и влияе. Е, та какво за вегетарианците?!
68
3
 
6
 
! Отговори
А най-лошо.... преди 11 години
....миришат тия,дето са яли боб.Аз като се наям и резна веднъж чак активирам противопожарната аларма
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
берковишкият *** мирише лошо, особено след гангбанг с *** около кофата!
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Кои хора миришат лошо?- Служителите в днес бг.
65
2
 
7
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
Пълни глупости. Всичко е генетика. Някои хора миришат и 20 минути след като се изкъпят.На работа има индивиди до които не можеш да се доближиш. Усещаш ги от 5 метра разтояние.Аз за да мириша така, трябва да не се къпя поне 1 месец.Всичко е генетика, а това с храните няма по-голяма глупост. Кой ги пише тия идиотщини не знам.
64
2
 
2
 
! Отговори
df преди 11 години
f
63
1
 
5
 
! Отговори
brymbrym преди 11 години
Имах гадже веган. Мръвки не близваше, дори се гнусеше от тях. Но пък пийваше бира и като замезеше тиквички с чесън, с дъха си можеше вампир да убие.Като тръгнахме краката му воняха, но го убедих да си изчисти гъбичките и вече не смърди.
62
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Има 2 вида хора - хора с вкус и хора с мириз. Вторите се срещат предимно в градския транспорт...
61
5
 
6
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Кои хора миришат лошо? ***!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зная че много от болестите са на гъбична основа, включително и рака. Милиони различни видове гъби голям процент от които не обичат чесън. Бягат от него просто се измъкват от тялото и изчезват
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи къпете се всеки ден, че в Европа по мириса ни познават