За по-различните случаи на хъркане

Или защо хъркат децата и бременните
Обновена: 7 мар 2013 09:21 | 7 мар 2013 08:41,
2
За по-различните случаи на хъркане
Източник: Reuters

Според специалисти различният звук по време на хъркане показва различен проблем и изисква различно лечение.

Почти половината от възрастните хъркат от време на време или постоянно. Често хора, които не го правят по принцип, съобщават за хъркане след вирусно заболяване, след употреба на алкохол или след като приемат някои медикаменти.
 
Хъркането по време на бременност се дължи на няколко фактора, свързани с този период, като наддаване на тегло, повишаване на обема на кръвта и нивата на естроген.
 
Високите нива на естроген дразнят лигавицата и могат до доведат до появата на ринит, който да увеличи епизодите на хъркане. Предвид бременността на жената се препоръчва прилагането на парни инхалации с една-две капки масло Олбас. Това е комбинация от 6 натурални масла, в това число ментово и евкалиптово. Процедурата има благоприятно действие и при остри респираторни инфекции.
 
Около 10% от децата хъркат по време на сън. Причините са различни. Децата са много по податливи на инфекции, които блокират носните проходи или гърлото. Уголемените сливици са една от най-честите причини за хъркане при тях.
 
Голям процент от случаите на хъркане изчезват с напредване на възрастта. При останалите се налагат инвазивни хирургични решения.
 
При хъркане е препоръчителна консултация с лекар. Той първо препоръча промяна в начина на живот, но ако това не помогне, се прибягва до други методи, които се делят на консервативни и хирургични.
 
Консервативните методи включват използване на спрейове против хъркане, стоматологични приспособления и CPAP маска. А хирургичните - отстраняване на пречещи тъкани, хирургични интервенции на горната и долната челюст, хирургична корекция на изкривена носна преграда и радиочестотна термотерапия и др. Успехът от радиочестотна термотерапия е 80-90% и рядко се налага реоперация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Спас преди 11 години
Нико, това може да бъде изключително опасно! Някакви китайски машинки?! Хора, помислете преди да се гаврите със здравето си.
1
2
 
2
 
! Отговори
Нико преди 11 години
Аз взех на жената някаква китайска машинка гривна дето пуска високоволтов ток при хъркане.И сега си спя спокойно ама тя горката само се върти цяла нощ