Храни, които повишават либидото

Любовта наистина минава през стомаха
22 мар 2013 21:45, Мария Дуковска
13
Храни, които повишават либидото
Снимка: Reuters

Може би понякога ви се струва, че искрата на сексуалността ви е изгаснала. Причините може да са много, а решенията – още повече. Едно от тях е подходящата храна, която приемате. Природата е създала естествени продукти, които повишават либидото. Кои са те?

Бадеми

Добре е да се ядат сурови без никаква захар или сол. Пресните бадеми могат да се натрошат и да се използват за украса на сладкиши. Те помагат за отделянето на хормони, важни за сексуалното ви здраве и мастни киселини, които предоставят значими суровини за организма. Самият мирис на бадемите повдига настроението и влияе на страстността ви.

Банани

Бананите са много добър източник на ензима бромелаин, който повишава сексуалността и предотвратява импотентността. Освен това носят голямо количество енергия на тялото ви, а съдържат и полезни за организма вещества (като калий) и витамин B.

Яйца

Яйцата съдържат витамини B5 и B6, които регулират нивото на стреса в организма. Кокошите яйца и хайверът са богат източник на хранителни вещества. Ето защо е добре да включите към хранителния си режим едно сварено яйце сутрин дори да нямате за цел да повишите либидото си.

Чесън

Може да не е от най-ароматните зеленчуци, но съдържа сероорганично съединение, наречено алицин, което увеличава кръвния поток до половите органи. Единственият проблем е, че миризмата на чесън може да отблъсне партньора ви, затова се погрижете да вземете предварителни мерки.

Шоколад

Шоколадът е източник на фенилетиламин – съединение, което допринася за приповдигнатото ви настроение и за удоволствието от мисълта за любов. В шоколада се съдържа и алкалоид, наречен теобромин, чиято структура наподобява тази на кофеина – ето защо чувстваме прилив на енергия, след като хапнем няколко парчета. В черния шоколад пък се съдържат антиоксиданти, които повишават устойчивостта на организма и подобряват сексуалното ви здраве.

Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мастика с мед, опааааа тва не е храна :)
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BANANITE SA BOGATI NA KALII AZ SASHTO VI PREPORA4VAM BANANITE!!!!!!!!!!!!!!
7
1
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
и винаги на снимката на подобни статии има Кифла с Банан натикан в устата!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе не знам кви храни повдигат, ама най-вече си зависи от операторката.
5
1
 
15
 
! Отговори
Динков преди 11 години
Двама възрастни господа. - Знаеш ли, че от една паница боб ти става "оная работа" ?- А така ли. Кой ти го каза ?- Ами едно войниче... :)))Ицко
4
6
 
18
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НАЙ СЛАДКАТА ЛИБИДОВА ХРАНА.....ЖЕНИТЕ ПИЯТ НАПРАВО ОТ ЧУЧУРА.....
3
4
 
22
 
! Отговори
dedo Taшунко преди 11 години
До Бени. Браво на тебе чедо, не си маанджия. Браво и на двама ви. Пожелавам ви още 3-4 дечица.
2
7
 
38
 
! Отговори
Beni преди 11 години
Абе какви банани какви стафиди ? Като мушна една шопска салата и една мешана скара удрям една мастика и чакам жената да сложи децата да спят ! Е случвало се е и аз с тях да заспя . И като я почна уха жулим якоооо . Жената винаги я обичам и я почитам за това се слушаме и се любим без разни добавки . Голяма работа че циците са и като ушите на кокер шпаниол ТОВА Е МОЯТА ЖЕНА И ПРАВИ ВСИЧКО ЗА МЕН
1
1
 
21
 
! Отговори
sawall преди 11 години
а също: магданоз, стриди, моркови, кафе, някои видове чай, ягоди и не знам какво още. Всяка храна е афродизиак ако си мислиш, че е...