Защо клетките ни се запечатват с холестерол?

Той може и да е приятел
25 апр 2013 17:17,
3
Защо клетките ни се запечатват с холестерол?
Снимка: Reuters

 Без животински мазнини и „да” на растителните… Ще се изненадате, но всички те са ни необходими! Мазнините са  сложни органични съединения, влизащи в състава на всяка жива клетка. Те са едно от трите основни хранителни вещества, които ни снабдяват с енергия. Доброкачествените мазнини в малки количества са необходими за правилното функциониране, особено на имунната и сърдечносъдовата системи, ендокринните жлези, хормоните и централната нервна система.

 Холестеролът може и да е приятел...
 
Обичате мазничко и се притеснявате за високия си холестерол? Време е да развенчаем този мит. Да започнем оттам, че трябва да му благодарите!
Високият холестерол не се получава от прекомерен прием на мазнини. Според хомеопатията той е резултат от дехидратация. Преди да започнете да се питате какво става с вас, ето малко факти.
 
Стресът води до дехидратация на клетките. Но тъй като тялото ни е създадено да ни пази колкото и да си вредим, при липса на вода в клетката нейната мембрана се запечатва с холестерол. Произведен от черния дроб, той не позволя загубата на ценни вещества. Така клетката се капсулира и спира да освобождава, но и да приема ценни вещества. Ето защо високият холестерол при изследване е само първи сигнал, че нещо не е наред.
 
Той не означава непременно сърдечносъдов проблем. Реално мембраната на клетката е свръхинтелигентен портиер, от който зависи жизнеността на целия организъм. Затова е важно да поддържаме нейната пропускливост. Това може да стане с Шуслеровите соли, тъй като само те са в състояние благодарение на разреждането си да преминат през блокираните мембрани.
 
Добре е 3-4 пъти в годината да ползваме комбинацията от соли №6, №8, №9, №10, която има детоксикиращо действие и подпомага правилното усвояване на хранителните вещества. Необходими са по 5 таблетки от всяка сол на ден с прием за месец. Така клетките ще са в много добра кондиция.
И не забравяйте да пиете много вода въобще през деня!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е добре това, че не се цитира автора на теорията, защото има такъв. Както не е добре, че някои присвояват и се подписват под диетични режими, познати от книги на лекари. Няма метод на Лидия Ковачева-това е йогийското пречистване, има поне три варианта.