Набират манекенки в клиника за анорексия

Новината предизвика скандал
28 апр 2013 12:44,
5
Набират манекенки в клиника за анорексия
Източник: Reuters

Шведски агенции за манекенки изпращат агентите си в най-голямата в страната клиника за хранителни разстройства, каквото е анорексията. Лекари и пациенти в клиниката се оплакват, че представители на агенциите настойчиво се свързват с пациентките, предлагайки им работа.

Според Ана-Мария Сандеберг – директор на клиниката, това поведение е скандално, защото изпраща грешно послание към здравите момичета – ако станете анорексички, ще бъдете красиви и успешни.

Клиниката отговаря на наглите набези с реорганизиране на графика, тъй като агентите най-често се появяват в почивките, когато момичетата се разхождат в прилежащия парк. Според Сандеберг едно от момичетата, получили предложение за работа, е толкова изтощено от анорексията, че се придвижва в инвалидна количка.

Засега изглежда, че промяната на графиците дава резултат – по-малко момичета се оплакват от нагли агенти, които не се свенят да предлагат работа на тежко болни и силно изтощени 14 – 15-годишни момичета.

Стокхолмският център за хранителни разстройства не назовава агенцията, но подозренията падат най-вече върху Elite – една от най-големите агенции за модели в света. Фредо Каземи – директор на стокхолмския офис на Elite, отхвърля подозренията, наричайки практиката „гнусна и неетична“. Според него никоя уважавана агенция не бива да работи по този начин.

Още интересни здравни новини можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Еййй, много ги разбираш ти нещата! Пациентите в отделения за хранителни разстройства се лекуват както физически (строга диета под наблюдение), така и психически (чрез разходки, рисуване, както и лекарства за повдигане нивото на серотонин, а в най-лошите случаи се налагат хормони и тн). Каква перспектива с манекенстване, ***!? Последното, което им трябва на тези момичета, е някой да им налага, че имат шанс в живота ЗАЩОТО са болезнено слаби.Остави анорексичка на самолечение и само гледай...
2
1
 
28
 
! Отговори
tarbuh преди 10 години
Ако потърсите в Гугъл "манекенки пред болница", ще видите, че тази новина е публикувана масово у нас още на 19 април, преди 11 дни, а съм сигурен, че съм я чел и преди това още... :) поне преди няколко седмици. Днес.БГ или ОнзиДен.БГ? :)
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е нали манекенките от кифли трябва вече да са леко мазни баници та тинейджърките да не гладуват