До какви сериозни усложнения могат да доведат стомашните киселини

Важно е лекарят да прецени какво лечение да назначи
28 май 2013 13:21,
1
До какви сериозни усложнения могат да доведат стомашните киселини
Снимка: Reuters

За опасноститe от самолечението на стомашните киселини и непридържането към назначената от лекар терапия, нека поговорим с гастроентеролозите на България...

Всеки човек е страдал от стомашни киселини. Хората омаловажават проблема и считат, че не е нужно да се консултират с лекар. В резултат на това започват да се самолекуват: до 97% от пациентите пият сода бикарбонат и различни медикаменти, рекламирани по телевизията – което само имитира лечение и задълбочава опасността от усложнения.
 
Друга част от пациентите се консултират със специалист, след което отново прибягват към самолечение, което спират или подновяват по тяхна преценка.
 
Хората не осъзнават как хаосът при лечението на тези, сякаш безобидни стомашни киселини, може да доведе до сериозни усложнения – езофагит, Баретов хранопровод, рак на хранопровода.
 
Важно е лекарят да прецени какво лечение да назначи, колко време да продължи, кога да спре, има ли нужда от изследвания. Само така може да се проследят симптоми, насочващи към по-сериозно заболяване и да се коригира започнато лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
19500 преди 10 години
А защо хората прибягват към самолечение? Защото лекарите са ни безумно некадърни.