Какво сложихте в аптечката за път?

Няколко полезни съветa
30 май 2013 07:54,
1
Какво сложихте в аптечката за път?
Снимка: Reuters

Летните дни за почивка са бленувани и броени. Всичко добре знаем, че е много неприятно, ако не можем да им се насладим напълно заради летен грип или слънчево изгаряне. Ето няколко лесни и изпитани съвети за ваканция без неприятни изненади.

Плажните изкушения
 
Слънчеви бани, но не между 11 и 17 часа. Да бъдем откровени. Малко са хората, които спазват това правило. Желанието за шоколадов тен често взима връх и ако не сме подготвени, можем сериозно да си навредим. Опъването, дискомфортът и зачервяването са първите сигнали, че сме прекалили. В случай, че те са налице, трябва да се преборим с локалното дехидратиране на кожата и да облекчим възпалението. Изпуснем ли момента може да се стигне до появата на мехури, а те са болезнени. Затова сложете в аптечката за път Шуслеровите соли №3 железен фосфат и №8 натриев хлорид. Сол №3 понижава температурата в болезнените участъци от кожата и намалява чувството на парене, а №8 се справя с мехурите и помага за хидратирането на болните места.
 
Ухапвания от насекоми
 
Репеленти, таблетки за стаята избягване на излети на открито във влажни райони. Дори да сте взели всички тези мерки, пак не сте застраховани от баналната среща с комарите или още по неприятното ухапване от пчели и оси. Особено внимателни трябва да бъдат хората, които имат алергични прояви. В повечето случаи ужилванията са безобидни, но пък предизвикват сериозен дискомфорт. Особено тревожни могат да бъдат, обаче, проявите на анафилактичен шок, при който се наблюдават гадене, повръщане, понижаване на артериалното налягане, задушаване, колапс. Така организмът реагира на внасянето на чужди белтъчни субстанции при ухапването. Алергичната реакция може да бъде облекчена чрез спешен прием на сол №2 калциев фосфат. Трябва да се смучат по таблетка на всеки 15-20 минути до подобрение. Ухапването също се повлиява и от познатите соли №3 и №8. За облекчаване на болката и подуването сол №8  се нанася директно на кожата. 10 таблетки се разбъркват с малко вода и получената каша се намазва на ужиленото място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: лятонасекомиаптечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз сложих презервативи..