Не прекалявайте с кафето - може да напълнеете

Увеличава се рискът и от диабет
Обновена: 2 юни 2013 11:15 | 2 юни 2013 11:14,
15
Не прекалявайте с кафето - може да напълнеете
Снимка: Reuters

Консумацията на 5 чаши кафе дневно може да доведе до увеличаване на телесното тегло и риск от диабет. До този извод стигат австралийски изследователи.

Те откриват, че определен полифенол, наречен хлорогенова киселина, открит в кафето може да има негативен ефект върху здравословното състояние, ако не се консумира с мярка.
 
За умерен се счита приемът на кафе средно около 3 чаши дневно. В тези случай ефектът на кафето даже е полезен. Съществуват данни, че то може да намали риска от сърдечносъдови, респираторни заболявания, инсулт, травми, диабет и инфекции.
 
Скорошно проучване, публикувано в European Journal установява, че умерената консумация на кафе вероятно намалява риска от деменция с 60%, както и риска от Паркинсон.
 
Рискът от диабет и затлъстяване при консумация на кафе идва от прекаляване с дневната му доза, категорични са изследователите. При клинични изпитвания те установяват, че не консумацията на калорични храни, а комбинирането им с голямо количество кафе води до затлъстяване и наднормено тегло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: напълняванедиабеткафе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
24g. преди 10 години
... сега ли ми го казвате :D късно :Д
14
2
 
6
 
! Отговори
Barista преди 10 години
А това на снимката пък ако е кафе.... Иначе да - в америка пият т. нар. шварц кафе, което е на светлинни години от еспресото. Там се разхождат с едни кофи и пи цял ден лочат "кафе".
13
1
 
1
 
! Отговори
Parcuc преди 10 години
Какво е мерилото за чаша кафе ве, моето кафе е по 2-3 пръста преко сили - това на чаша ли се равнява ?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статията е взаимствана от северноамериканската преса, най - вероятно. Там се пие шварц кафе и 3 - 4 чаши не са като 3 - 4 чаши еспресо. Отделен е въпроса, че иа сортове с повече или по-малко кофеин.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е измислено изследването.Имам 2 приятелки, които напълняха много, а едната си спечели и диабет.И двете прекаляваха с кафето.Пиеха над 6-7 чаши.Повече от 2 чаши вреди, факт!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 4ashi kafe dnevno e normalno ?!! tija normalni li sa ?
9
1
 
11
 
! Отговори
До Gog преди 10 години
В кафето има най-много антиоксиданти! Това автоматично го прави много полезно за хората.
8
3
 
7
 
! Отговори
Gog преди 10 години
Поредното измислено изследване, публикувано тук.Хайде сега като е полезно, да почваме да пием по 3 чаши кафе дневно, така ли?Здравословно бях най-добре, когато спрях и цигарите, и кафето. Въпреки, че отново пия по 2 кафета на ден, съм сигурен, че не ми действат полезно!
7
1
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Не се пълнее от кафето, а от това, че увеличава нивото на инсулина и въглехидратите се усвояват по-бързо, ако го пиеш след хранене.
6
1
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Тия теории за вкиселяването са шменти-капели. С храна, не можеш да си промениш pH-то на кръвта. То варира в много тесни граници, иначе ще умреш. Може да го промениш до някаква степен с хипервентилация.
5
2
 
5
 
! Отговори
Dimitrov преди 10 години
Кафето е "вкиселяващо" и ако се прекали с него без да има какво да компенсира като алкалност (плодове и зеленчуци) организмът не може да неутрализира и изхвърли киселинните остатъци и ги отлага.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обогатих се духовно....
3
5
 
12
 
! Отговори
аз преди 10 години
диабет-да, ама пълнеене от кафе е чиста глупост.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То в Бг и от въздуха се пълнее;)
1
2
 
22
 
! Отговори
ОХ БАНАНА преди 10 години
ОТ КАФЕТО АКО СЕ ПЪЛНЕЕШЕ НЯМАШЕ ДА ЯМ ПЪРЖОЛИ