Телефон показва как ще изглеждаме след 25 години

Мобилното приложение взима предвид начина ни на живот
4 юни 2013 09:22,
0
Телефон показва как ще изглеждаме след 25 години
Източник: Reuters

Мобилно приложение показва на базата на снимка как ще изглежда лицето ни след 25 години, ако не се грижим достатъчно за здравето си.

Това лято телекомуникационната компания Softbank ще предложи на потребителите си ново мобилно приложение, което показва как ще се измени лицето им през следващите няколко години в зависимост от начина им на живот – здравословен или не чак толкова.

Приложението е придружено от сензорна гривна, наречена Fitbit Flex, която позволява на абонатите да следят общото физическо състояние на организма си, пояснява собственикът на Softbank, Масайоши Сон.

Данните, отчитани от гривната 24 часа в денонощието, се изпращат на мобилния телефон през Bluetooth, когато двете устройства се доближат. След това информацията (изминато разстояние, изгорени калории, цикъл на съня и др.) се качва на специален сървър и остава достъпна онлайн.

Приложението позволява на потребителите да си задават конкретни цели за деня – изразходвана енергия или изминато разстояние, и да получават малки подаръци при изпълнението им.

Услугата, предлагана срещу 490 йени или малко повече от 7 лева на месец, включва и правото на денонощна медицинска консултация по телефона 365 дни в годината.

Компанията разработва и други приложения, които целят да подтикнат потребителите към по-здравословен начин на живот.

Още интересни здравни новини можете да прочетете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: мобилни телефонисън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари