Малко кърма - показател за висока кръвна захар

Наблюдава се при 1/5 от младите майки
15 юли 2013 11:01, Румяна Тасева
2
Малко кърма - показател за висока кръвна захар
Източник: Reuters

Повишено ниво на инсулин в кръвта е причината за недостатъчното отделяне на кърма при някои родилки, установиха медици от Детската болница Синсинати и калифорнийския университет Дейвис, САЩ. Нивото на инсулина играе основна роля за това лактацията да е успешна и да се отделя достатъчно мляко за новороденото от майчините гърди, излагат становището си от екипа в изданието PLoS ONE.
 
Състояние на повишеното ниво на кръвна захар, когато то е постоянно, но е под стойностите, определени за диабет, се разглежда като предиабет. Това е преходно състояние между метаболитното равновесие при здрав организъм и диабета.
 
Предиабетът е често срещан сред населението в развитите държави. В Щатите 20% от жените от 20 до 44 години са с предиабет, което и определя проблемно кърмене при една пета от младите майки.
 
Предиабетът се открива при наднормено тегло, твърде едро новородено и напреднала възраст на родилката.
 
Недостатъчната лактация е разпространен проблем напоследък сред жените, което дава основание на учените за провеждането на изследването.

Повече можете да научите в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Rex преди 10 години
Абе Радке, баба ти със спирулина ли се е лекувала?! Много модерни станахте нещо, ама само като папагали повтаряте западните "учени". Я опитай с обикновен сминдух и пак ще си поговорим.
1
1
 
0
 
! Отговори
Радка Илиева преди 10 години
За нормализиране на кръвната захар и за увеличаване на кърмата може да се използва спирулината. В състава на спирулината влизат над 100 хранителни съставки. Естественият сладък вкус се дължи на комплексната захар рамноза, която много лесно се преразпределя. Това е от изключително значение за инсулиновия апарат на панкреаса. В 1 гр сухи водорасли спирулина има 4 калории и почти никакво количество холестерол. kafeganoderma.wordpress/spirulina/ kafe-ganoderma.eu/