Охлювите дават еликсир за вечна младост на кожата

Опъва бръчки и заздравява рани дори
13 авг 2013 20:54,
3
Охлювите дават еликсир за вечна младост на кожата
Източник: Reuters

За някои хора, поддържането на здрава кожа, без бръчки и нарушена пигментация е основен приоритет. Те са готови да издържат на болката и дискомфорта на различни процедури за разкрасяване. Почти всеки един крем излязъл на пазара е задължително изпробван.
 
Една от най-новите мании за голям процент от хората, търсещи вечната младост, е третирането на кожата с охлюви.
 
Новата терапия за разкрасяване е изпробвана за първи път в СПА център в Токио, Япония.
 
Преди поставянето на мекотелите върху лицето на клиента, то бива добре почистено за по-добри резултати. След това охлювите се оставят да се движат свободно по лицето или тялото на клиента за около един час.
 
Според японски специалисти, отделената от охлюва слуз е всъщност „вълшебният еликсир” на младостта.
 
Слузта на охлюва е богата на протеини, гликолова киселини, витамин А и еластин, които защитават кожата от инфекции и вредните UV лъчи. Според някои учени, слузта на охлюва стимулира производството на колаген и увеличава способността на кожата да задържа влага, тоест да остава хидратирана за по-дълго време.
 
Смята се, че самият Хипократ е съветвал пациентите си да поставят охлюви върху раните си за ускоряване процеса на заздравяване.

Повече за красота и здраве можете да прочетете в Puls.bg
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Desi преди 10 години
polzwam bylgarskiq крем за лице с охлюви на Revive Snails extract - и определено вече два месеца мога да се похваля с много по-гладка кожа, кадифено усещане и започнах да забелязвам подобрения и намаляване на мимическите бръчки!
2
0
 
4
 
! Отговори
германеца от герман преди 10 години
изпробвал съм лечебните свойства за зарастване на рана. Невереоятно но беше единственото което ми помогна, защото раната ми беше на ръката между палеца и показалеца и непрекъснато се отваряше. И въобще не е неприятно.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като са гладни се усеща лекичко щипване - хапят гадинките, иначе си е вярно, кожата става невероятна. А по бургундски са супер.... за мезе на бяло вино