Eгипетски кален плаж лекувa стерилитет в Поморие

Методът е универсален и няма противопоказания
25 авг 2013 15:49,
10
Eгипетски кален плаж лекувa стерилитет в Поморие
Снимка: Dnes.bg

Албум с бебета, заченати след прилагане на „египетски кален плаж”, е сред гордостите на Специализираната болница за рехабилитация в Поморие.

В здравното заведение пациентките се преглеждат от лекар гинеколог и андролог, който назначава лечение. Обикновено процедурата включва вътрешно кухинни апликации с кал.

Ефектът от прилагането на този метод не закъснява и лекарите в болницата почти ежегодно посрещат щастливи двойки, дошли да благодарят за помощта, след като са успели да станат родители.

Наред с помагането при стерилитет „египетският кален плаж” се използва и за редица други заболявания като проблеми с опорно-двигателния апарат – мускули, стави, периферна нервна система.

„Хубавото на този метод е, че той е универсален, защото почти няма противопоказания, за разлика от калните бани и калните апликации. Подходящ е дори за хора с по-високо кръвно или с по-тежки здравословни проблеми. Единственият му недостатък е, че трябва да се прави само лятото”, коментира неврологът д-р Михайлова, работеща от години в балнеосанаториума.

При този вид лечение най-важното условие е да има слънчево време и, разбира се, прясна кал, която в България се добива само от соленото езеро на Поморие.

Важно е да се знае, че след като се извади на повърхността от дъното и влезе в пряк контакт с кислорода, калта запазва богатия си химичен състав за около 24 часа, след което качеството спада. Затова специалистите са категорични, че не трябва да се предоверяваме на скъпите козметични студия, които рекламират различни процедури с поморийска кал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Опи ! преди 10 години
Лошото на Интернет е, че селяндурщината вместо да си остане в селото излиза на световно ниво. Та ся ми е интересно да попитаме видния специалист каква е разликата между това да те намажат с кал по египетски и обикновеното оплескване. Също искаме да запитаме ако е облачно явно излиза, че методиката не действува... И така нататъка. Абе ужас.
7
0
 
3
 
! Отговори
13648 преди 10 години
Световния македонски конгрес и МАНУ са се мазали и чакаме резултати. Скоро!
6
2
 
5
 
! Отговори
boza преди 10 години
Tova po-mi prilicha na onzi vic ot edno vreme : Horata pitali zasto ot izvestno vreme pomoriiskata kal ne lekuva . Upravitelja otgovarja -- mi to momcheto deto vadeshe kalta go vzeha voinik .
5
7
 
16
 
! Отговори
Дърт пръч(Блек Рам) преди 10 години
Според мен, за успеха на лечението решаващо значение е дамата да е соло на почивка в Поморие, както и да е по-издръжлив лекуващия доктор.Втози случай калта може и да не помага, но и не пречи.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости... само колкото да привличат туристи. И кое точно в калта "лекува стерилитет", има ли някакви медицински доказателства че успехите след това са именно заради калта?Сигурен съм че и с *** ако се намажат достатъчно хора с репродуктивни проблеми, все ще се намерят някои, които да заченат след това. Чисто статистически :) От лaйнaтa ли ще е?Същата глупост като "fish spa" простотията по морето - абсолютно никаква файда за 99% от хората, но за сметка на това го има на всеки ъгъл...
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е голяма мания сред чужденците,целодневно има опашки край солниците.
2
0
 
18
 
! Отговори
помориец преди 10 години
всяко лято се мажа поне веднъж с кал, сам си я вадя от езерото
1
3
 
31
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Медицина по български - слънчево време и прясна кал :))) Ако не те излекува, поне свикваш с земята.