Отслабваме със зелени кафени зърна

И то без да променяме хранителния си режим
11 сеп 2013 13:58,
1
Отслабваме със зелени кафени зърна
Източник: Reuters
Приемани редовно, смлените неузрели зърна от кафе поддържат стабилна загуба на тегло, сочи ново изследване. 
Макар и кратко, 22-седмичното проучване, демонстрира, че без промяна в хранителните навици могат да се загубят между 3 и 10 килограма само за месец.
 
Участниците на възраст от 22 до 46 години са били разделени на две групи: едната е получавала само горчиви плацебо таблетки, а втората - екстракт от смлени неузрели и непечени зърна кафе. 
 
С минимална здравословна физическа активност и без налагането на диети, доброволците от втората група се лишава от много повече маса. Колкото по-голяма доза от кафения продукт са приемали, толкова по-бързо хората губели тегло. Проф. Джо Винсън от University of Scrantonне смята, че този ефект се дължи на кофеина, а на хлорогенната киселина, която се съдържа в непечените зърна. 
 
Според учения тази киселина потиска глюкозната абсорбция, което значително понижава телесната маса като краен резултат. Самата киселина е потентен антиоксидант, който възпрепятства туморообразуващата дейност на някои естери, допринася за превенцията надиабет тип 2 и на сърдечносъдови заболявания, понеже има добре изразени свойства да понижава кръвното налягане.
 
В изследването на проф. Винсън на участниците са приемали между 700 мг до 1050 мг дневно хлорогенна киселина, като хранителна добавка към избрано по лични предпочитания меню. Средно, всички участници отслабват с около 7 килограма за месец: някои са стопили едва 3, докато други – над 11 кг. Според обобщените данни участниците са загубили по 10,5% телесна маса и 16% мазнини.
 
Нито един от десетките участници в изследването не е съобщил за странични ефекти, такива не са били отчетени и от учените при детайлните прегледи на кръвните проби. Единственото оплакване, което е било подадено е, че капсулите са били изключително горчиви и тръпчивото усещане влияело леко на вкусовите рецептори при хранене.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
който се излъже с тези зърна му гарантирам няколко дена да се наслаждава на ариите от известната опера диария, но отслабването изисква жертви