Хъркащите - измъчени и грозни

Изследване установи, че сънната апнея състарява
17 сеп 2013 22:58, Александър Попов
4
Хъркащите - измъчени и грозни
Снимка: Reuters

Хъркащият човек е истински бич за всеки партньор и нерядко е причина за нощни разговори на висок тон. Изследване установи, че той не само пречи да спи на половинката си, но оказва влияние и върху външния вид.

Учени от университета на Мичиган твърдят, че страдащите от сънна апнея, които не само хъркат, но и дишането им прекъсва, изглеждат по-непривлекателни, състарени и напрегнати от спящите спокойно.

Изследването е обхванало 20 пациенти на средна възраст със сънна апнея.

Резултатите сочат, че тези, които били лекувани, след това са получили повече точки за привлекателност. При сравнението на снимки, направени преди и след лечението, ясно личало, че челата били не толкова подпухнали, а лицата им - не толкова червени. Намалели и бръчките им.

В две трети от случаите независими оценители казали, че след лечението за подпомагане на дишането, пациентите изглеждали по-свежи, по-млади, по-привлекателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: хърканесънна апнея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
6
 
! Отговори
SWE преди 10 години
Има просто решение: трябва хората да спят отделно - по един в стая. Трябва за целта да се проектират жилищата с повече стаи, но по-малки.
3
0
 
14
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Челата им подпухнали?!?!Преводите тук достигат неподозирани висоти :)
2
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Има разни терапии против хъркане, четох жени които водели мъжете си на операции, има разни апаратчета в нета, които пускали ток. Направо светата инквизиция в действие. Аз от 10 дни съм си взел щипка за нос против хъркане, околните казват, че нивото е поносимо.
1
1
 
27
 
! Отговори
университета мангоса преди 10 години
А пърдящите са все нахилени и красиви.